Det var rett før midnatt fredag at politiet fikk melding om jordraset som sperrer fylkesvei 305 i Snillfjord. Operasjonsleder Ann Kristin Øye ved Trøndelag politidistrikt sier at geolog vil ankomme stedet i løpet av lørdag formiddag.

- Det er to berørte hytter ved raset, den ene var tom og i den andre var det tre personer. De er blitt evakuert, og området er sperret. Det er ingen omkjøring for dem som befinner seg innenfor rasområdet, sier Øye.

Hun sier geologer skal vurdere faren for nye ras, og at det ikke vil bli flyttet på jordmasser før fagfolk har slått fast at det er trygt.

Setter kriseteam

Raset er omlag 50 meter bredt og 500 meter langt. Det går over veien og ut i sjøen i Storvika i Åstfjorden. Isolert innenfor rasstedet befinner områdene Mjønesaune, Flesvika og Tannvikvågen seg. Der er det boliger, hytter og to campingplasser som ikke har omkjøringsmulighet.

ST har vært i kontant med teknisk vakt i Snillfjord kommune. De hadde da akkurat fått beskjed om raset, og kunne ikke si noe om antall personer som er sperret inne og hvordan dette håndteres.

- Nå er dette ganske ferskt for oss. Vi er i ferd med å sette kriseteam, og vil skaffe oss oversikt over situasjonen. Vi må sette beredskap i forhold til varetransport og ikke minst beredskap i forhold til helse, sier vakthavende på teknisk vakt.

Ubestemt tid

Det er ukjent hvor lenge veien vil bli sperret.

Ifølge STs reporter på stedet er et et depot av stein- og jordmasser ovenfor veien på rasstedet i forbindelse med tunnelarbeid. Men ifølge politiet er det for tidlig å konkludere med hva som er årsaken til raset.