Store mannskaper fra Rindal brannvesen rykket mandag formiddag ut etter melding om skogbrann i Romundstadbygda i Rindal.

Bål førte til skogbrann

Det brant på flere steder. Området ble skissert til 300 meter langt og cirka 150 meter bredt ned mot elva. Brannhelikopter ble rekvirert for å nå flammene i det bratte og ulendte terrenget. I tillegg ble det kjørt kumøkk på brannområdet i håp om å kvele glør som ulmet.

I 15.30-tida meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen, og at man nå drev etterslokking.

Brannen oppstod hos gårdeier Gunnar Nergård Løseth.

- Jeg brente bål etter å ha ryddet et beite søndag. Jeg sjekket godt søndag kveld at det ikke var noe liv i bålet. Men dessverre viste det seg at det fortsatt ulmet i noen røtter nedi bakken som jeg ikke så da jeg sjekket bålet. Mandag formiddag kom det noen vindkast som førte til at flammer blusset opp. Jeg forsøkte å slokke på egen hånd, men flammene spredte seg så raskt at jeg bare måtte kontakte brannvesenet, fortalte Løseth til ST på mandag.

Etterslokking med kuskit

Fem mann fra Sivilforsvaret og to fra det lokale brannvesenet gikk mandag kveld og natt til tirsdag brannvakt i området.

- Brannen blusset opp et par ganger i natt, men vi fikk slokket det, forteller Olav Løfald, teknisk vakt i Rindal kommune.

- Vil vaktholdet holde stand?

- Ja, i hvert fall fram til i kveld (tirsdag). Vi vurderer situasjonen fortløpende.

Som kjent er det bålforbud mellom 15. april og 15. september. Hva har det å si for det som skjedde?

Dette bør du vite om bålforbudet

- Det blir alltid opprettet sak på slike forhold. Men det er for tidlig å si eventuelt hvilken reaksjon bonden her får. Det vil etterforskninga vise, sier lensmann i Rindal, Olav Halse.

Dersom Løseth får straff, er det kun snakk om et forelegg (bot).