U & IL Glimt arrangerer lørdag Glimt Cup for 14. gang. Cupen har trukket rundt 50 lag fra cupens opprinnelse, men etter at Glimt stadion ble oppgradert med ny kunstgressbane og andre fasiliteter har interessen for cupen blitt større. De to siste årene har cupen lokket henholdsvis 64 og 61 lag, men i årets utgave er det hele 70 lag som har meldt seg på. Det er meget imponerende av det lille idrettslaget.

130 kamper

- Vi har fått til et fint anlegg og det er en effektiv cup. Det er nok noe av grunnen til at cupen har blitt så populær. Vi har nok blitt litt flinkere å reklamere for cupen og i tillegg er naboklubbene veldig flinke til å stille opp. Det er mange lokale lag med i år, men det er også noen fra Heimdal og Strindheim som kommer, sier leder i fotballavdelingen Anders Bergem.

Med så mange lag er det litt av en kabal som skal gå opp for cupen skal gjøres unna i løpet av bare åtte timer. Da skal det totalt spilles hele 130 kamper.

- Med 130 kamper som skal spilles så er dette en stor cup for oss. Men det lar seg fint gjøre å spille så mange kamper. 7-åringene spiller på 3-erbaner med vant og der har vi en del baner, slik at vi får til å spille mange kamper samtidig. Vi kan spille ti kamper samtidig med 5-erbanene også, sier Bergem.

Utvidet cupen

I fjor var Glimt cup for gutter og jenter i alderen 7 til 10 år, men til årets cup har arrangøren utvidet cupen til å også være åpen for 11 og 12-åringer.

- Tanken var at vi skulle ha klasser fra 7 til 12 år, men påmeldingen til den eldste klassen var ikke god nok, så vi kommer til å ha cup med spillere i alderen 7 til 11 år, forteller Bergem.

Cupen har blitt meget populær etter at nye Glimt stadion kom opp. I år er det ny rekord med 70 lag.