Hemne

Rundt om i samfunnshus og andre egnede øvingslokaler i hele landsdelen er det nå hektisk aktivitet. Det øves og terpes på sang, dans og sketsjer. Felles mål for denne alt dette er Humorfestivalen i Hemne. Den starter fredag 1. juni. Der skal de kjempe om heder og ære – og ikke minst en rekke priser.

Drømmer om et løft

— Vi i markedsgruppa har nylig besøkt øvingslokalet til Lånkerevyen og Trondheim kommunes helse- og velferdsrevy for å sjekke status. De jobber nå knallhardt med den siste finpussen. Vi kan melde om stor stemning, og alle gleder seg stort til festivalhelga, sier Helene Os, som sitter i hovedkomiteen for Humorfestivalen.

Et annet felles mål samtlige deltakere har er å motta stormende jubel og respons fra salen.

— Når du som revyaktør står på en scene og presenterer nummeret ditt, er responsen fra publikum veldig veldig. Tenk deg følelsen når en fullsatt sal løfter deg fram, sier Os, som sammen med resten av komiteen i år har tatt grep for å få flest mulig inn i Hemnehallen for å stå for slike løft.

To til Høylandet

— Vi har gått ned på pris på billettpakkene som gir adgang til alle forestillingene. Vi mener derfor at vi har en veldig kurant pris for å se 63 revyinnslag med en varighet på til sammen ca. åtte timer, sier Os.

Humorfestivalen starter med innledende forestilling fredag kveld. Lørdag blir det enda to innledende forestillinger. I alle disse forestillingene er det forskjellige nummer som framføres. Lørdag kveld er det grand finale, med de aller beste numrene fra de innledende forestillingene. Da blir det også prisutdelinger, blant annet får både et voksen- og ungdomsnummer «fribillett» til NM i revy på Høylandet neste år.

For enhver smak

Men det skjer også mye mer under humorhelga. Allerede fredag formiddag braker det løs med Barnas humorfestival, mens et av de store eksterne trekkplastrene, Ole Paus, har visekveld i teltet fredag kveld.

Lørdag kveld er det Superbandet, bestående av Tore André Helgemo, Kim André Rønningen, Lars Ole Hageskal, Jan Holberg og Sten Roger Kjønsvik, som entrer teltet med litt mer partystemning.

Søndagen er fri for forestillinger, men som vanlig blir det såkalt Etterlag, med blant annet leker for store og små og to barneforestillinger. Etterlaget holdes i år på festivalområdet ved Hemnehallen, og ikke i Kyrksæterøra sentrum som før.

Billettsalget går bra

Dette er status for billettsalget så langt:

— Det har gått jevnt og trutt fra salget startet, og har økt en del de siste dagene nå som festivalen nærmer seg. Men vi har fortsatt billetter til gode. Det er også et stort pluss at det er meldt supert vær, så vi går ei knallhelg i møte, sier Helene Os.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Trondheim kommunes helse- og velferdsrevy er også klare for humorfestival. Foto: Privat