De fire idrettslagene Løkken IF, IL Dalguten, Meldal IL og IL Nor samarbeider denne sesongen om å få gjennomført en løpskarusell fordelt slik at hvert lag står ansvarlig for hvert sitt løp, som sammen utgjør en karusell.

- Dette er en nyvinning vi er stolte av å kunne presentere. Håper dette blir så populært at det fortsetter inn i all overskuelig fremtid, sier Eivind Anshus i Meldal IL.

Breddearrangement

Sesongpremiere blir på Kølmoen, arrangert av Meldal IL og sesongavslutningen vil finne sted på Løkken, da i regi av Løkken Idrettsforening.

- Dette er et breddearrangement der vi ønsker at flest mulig deltar. Det vil altså si alle som har mulighet til å komme seg igjennom en av løypealternativene hver kveld til fots. Optimalt sett skulle vi sagt at det går an å stille med alt fra rullator til barnevogn, og det kan det hende at vi får til, sier Anshus.

Noe for alle

Noen kvier seg kanskje for å stille med startnummer, men for dem som arrangerer er det bedre å holde oversikt på dette viset. Hvordan en løser dette er opp til hvert enkelt idrettslag også.

Arrangørklubben setter egne kriterier for løypevalg og lengder, men alle som vil delta skal finne en løype som passer seg og sitt nivå. For de aller yngste vil vel løypelengdene være ned i 100 til 200 meter, mens de lengste løypene fort blir noen kilometer. En trenger ikke å løpe heller. En kan både jogge og gå uten å bli tatt tiden på. Da er det bare å melde seg på i mosjon/trimklasse. De som vil konkurrere melder seg på i konkurranseklassen, sier Anshus.

Vil gjøre det enkelt

Arrangøren har planer om å sende ut de yngste klassene først, før en sender ut de eldre. For enkelhets skyld vil det bli fellesstart i de øvre klassene.

- Da klarer en seg med et par stoppeklokker og noen få til å skrive ned tid. For vi ser ingen grunn til å komplisere dette mer enn høyst nødvendig.

For å få premie ved sesongslutt må en ha deltatt i minst 2 av de 4 løpene og det er gratis påmelding.

Hvert enkelt lag avgjør om det blir salg av mat.

Oppsettet:

Først ut er Meldal IL allerede nå søndag den 27. mai på Kølmoen. Løp nummer 2 er det IL Dalguten som står for 17. juni. Løp nummer 3 er det IL Nor som har 26. august før det avsluttes med Løkken IF 16. september.

Formålet med løpskarusellen er at så mange som mulig deltar. Foto: Arkiv