Hva streiket dere for?

- I hovedsak for tre ting: Bedre vilkår for tilkallingsvikarer, kompetanseutvikling slik at vi ikke går ut på dato, samt redusere lønnsgapet sammenlignet med andre mediehus. Selv om NRK aldri vil bli lønnsledende; vi er på 32. plass i grunnlønn; ønsker vi å redusere gapet og komme mer på linje med andre vi kan sammenligne oss med da kringkastingssjefen har gitt oss i oppdrag å levere i verdensklasse.

Hva oppnådde dere?

- Vi oppnådde mye av det vi ville. Vi fikk innfridd at tilkallingsvikarer skal bli behandlet som andre ansatte. Og kringkastingssjefen viser tydelig at vi skal få utvikle oss, og lønnsmessig oppnådde vi også noe.

Hvordan var det å være streikende?

- Det er første streiken jeg er delaktig i, og det var en veldig spesiell opplevelse. Spesielt den dagen jeg satt på jobb, og fikk høre at om en time skal du ut i streik. Det var rart ikke å skulle følge opp det jeg jobbet med. Selv om jeg visste at det kunne komme til å skje, var det merkelig å kaste det jeg hadde i hendene og forlate jobb på ubestemt tid.

Hvordan har det vært å være i streik?

- Det har vært veldig godt samhold mellom kollegene. NRK Tyholt er et stort mediehus, og jeg er blitt kjent med folk på tvers av avdelinger. Vi har også fått tilbakemeldinger om at vi blir satt pris på. Samtidig har det vært smertefullt å se at andre mediehus har jobbet videre med saker jeg har jobbet med. Det er noe med journalistgenet, det å ville være nyhetsledende.

Hvordan har folks reaksjoner vært på streiken?

- Vi har opplevd veldig mye støtte, og det er godt å vite at vi blir satt pris på. Da vi var ute på stand, var det folk som sa at de savnet oss, og at vi er viktige for dem i hverdagen. Men det var også negative kommentarer; spesielt dette med lønn og at mye vil ha mer. Det var som forventet, men også litt trist da denne streiken handler om så mye mer enn lønn.

Hvordan har det vært å være savnet?

- I mediehverdagen er det kjempestor konkurranse, og jeg var redd for at folks medievaner kunne endres. Følelsen av å være savnet, gir ekstra motivasjon. Vi er her for leserne, lytterne og seerne. Selv er jeg skribent og jobber mye på nett. Jeg måler hele tida hvor mange som leser sakene jeg legger ut og lesemønstrene til folk. Slik får jeg konstante tilbakemeldinger. Likevel var det veldig fint å møte folk som ga respons med ord.

Hvorfor velger du å jobbe med journalistikk?

- Det føles veldig meningsfylt å fortelle omverdenen om nyhetshendelser her og nå og de gode historiene som jeg mener folk bør vite. Å jobbe på de plattformene NRK har, føles veldig meningsfylt med et stort publikum og gode kolleger. Det er veldig variert, og jeg har en utrolig spennende hverdag. Jeg har et konkurranseinstinkt som handler om å være den første til å fortelle noe. Jeg lærer noe nytt hver dag, og kan litt om veldig mye. Det er kult.

Hva leser du for tida?

- En meget bra dokumentar av Norman Mailer, Bøddelens sang, som handler om en mann som er blitt dømt til døden, og som kjemper for å bli henrettet. Jeg elsker dokumentarromaner.

Hva gjør du i helga?

- Slappe av, ut og spise med kjæresten min, kanskje sove lenge om morgenen, trene og gå tur på Ladestien og kanskje ut og grille. Det blir ei skikkelig helg.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Å lære meg å koble av. Jeg blir fort litt for gira og tar med meg jobb hjem. Tror jeg får en bedre jobbhverdag, om jeg greier å slappe av.