Fortuna ledet 1-0 i toppkampen på Color Line stadion, og kampen var på vei inn i overtiden. Det var da dramatikken startet for alvor.

– Vi hadde vel først ett skudd, som ble avverget, så et par skudd som ble blokkert. Til slutt ble det slått et innlegg som ble headet i mål, sier KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter, til avisa Sør-Trøndelag.

Helgetun senket Rosenborg på egen hånd

– Det går en ekstra liten jævel i oss i slike kamper

– 4-3-3 er den beste formasjonen å utvikle enkeltspillere i

Toppkamp

Hjemmelaget hadde ikke avgitt et eneste poeng før KIL/Hemnes opprykksjagende jenter kom til Ålesund. Og det så ut til å gå mot sesongens femte strake trepoenger etter at hjemmelagets toppscorer, Katarina Dybvik Sunde, satte inn 1-0 fem minutter ut i andre omgang.

– Det var en jevn kamp, der jeg tror at begge lag til slutt var fornøyde med 1-1, og ett poeng. Men det var jo litt måten det skjedde på, sier Bjerksæter.

Det smalt virkelig til etter 66 minutter, da Ingrid Bjerksæter, gikk i klinsj med hjemmelagets Ida Skaar Kroken.

– Det var en duell mellom én av våre spillere og deres, som endte med en dytt fra vår spiller, som igjen provoserte frem et slag fra deres spiller. De hadde vært i tottene på hverandre under hele kampen. Jeg mener det burde vært direkte rødt til Fortuna-spilleren, men hun hadde gult fra før, så det gikk jo ut på det samme. Linjedommeren stod jo én meter unna. Det var ikke et hardt slag, men hun treffer vår spiller i ansiktet med flat hånd, sier Bjerksæter.

Drama på overtid

Stillingen, både i målprotokollen, og i antall spillere på banen stod seg til langt inn i overtiden.

Da tok det helt av.

– Det som skjer på slutten er litt spesielt selvfølgelig. Jeg har aldri vært borti to røde kort i en kvinnekamp før. Vanligvis er det litt gråting og sånn, men med to røde kort og scoring på overtid, så ble jo dette dramatisk nok, sier KIL/Hemne-treneren.

«På overtid blir det verkeleg dramatisk! Først går eit K/H skudd i tverrleggaren, før kampen blir avgjort i kampens siste minutt etter at vi blir snytt for eit soleklart frispark i forkant», skriver FK Fortuna på sin hjemmeside.

KIL/Hemne-trener forstår hjemmelagets frustrasjon over å tape to poeng på overtid.

– Jeg også syns det så ut som frispark, og det syns jeg at jeg ser på video i ettertid. Da jeg spurte dommeren etterpå, så sa han at på video ser det ut som et frispark. Men fra hans vinkel ute på banen så de like god ut. Det var en liten brytekamp på tjue meter fra deres mål.

– Kanskje litt heldige

Etter at dommeren blåste av kampen, førte reaksjoner og protester fra spillerne til ytterligere gule, og ett rødt kort til hjemmelaget.

– Jeg er enig i at det kanskje kunne vært blåst frispark i forkant, så sånn sett var vi kanskje litt heldige. Det å ta poeng fra dem, var veldig viktig, og det føltes som en seier der og da. Hvis ikke hadde vi ligget fem poeng bak, i stedet for to bak, sier Bjerksæter.

Poenget gjør at KIL/Hemne-jentene fortsatt henger med i toppen av tabellen, to poeng bak Fortuna, og ett bak Molde. På torsdag venter cupkamp mot Trondheims-Ørn.

– Tror det er ganske sjelden at et 2. divisjonslag har slått ut et toppserielag i kvinnefotballen. Spranget er nok enda større der enn på herresiden. Jeg kan ikke love cupbombe, men alt er jo mulig.