Meldal kommune skal selge det gamle skolebygget på Løkken til Løkken Verk montessoriskole, og prisen kan bli den nette sum av én krone.

Løkken Verk montessoriskole har tilhold i den nordlige delen av bygget, som tidligere var Meldal ungdomsskole/Løkken barneskole (MuLb). Privatskolen ønsker nå å kjøpe bygget. Deler av skolebygget er revet, og det pågår oppføring av leiligheter. Men den delen som montessoriskolen i dag leier av kommunen, har de søkt om å få kjøpe for «en symbolsk sum» - noe som kan vise seg å bety én krone i praksis.

Formannskapet i Meldal skal behandle salget av skolebygget i sitt møte onsdag, og da innstiller rådmannen på at bygget selges for denne summen, på det vilkår at kommunen har gjenkjøpsrett til bygningene på samme vilkår som de blir solgt for.

Tannklinikk videre

I tillegg står det i forslag til vedtak at Trøndelag fylkeskommune får leie de lokalene de disponerer i bygget så lenge de ønsker det. Det vil si tannklinikken som i dag har tilhold i en del av bygget.

Innstillinga går videre ut på at kommunen fester bort tomta, som er på 13,4 mål, med en festetid på 30 år. Festeavgiften er 31 000 kroner per år, med en årlig regulering i tråd med pengeverdien. Kommunen har hatt møte med skolen om festeavtalen, blant annet for å avklare hvilke arealer skolen ønsker å feste, festetid og oppsigelse. Oppsigelsestida foreslås til ett år.

Løkken Verk montessoriskole er i dag leietaker i bygget, og betaler 15 900 kroner i husleie per måned. Kommunen betaler forsikringen for bygget, mens privatskolen betaler innboforsikring og andre drifts- og vedlikeholdsutgifter på de delene av bygget de leier.

Tomteverdi: 620 000

Leieavtalen med fylkestannlegen omfatter 140 kvadratmeter av bygget, og husleien er på 30 100 kroner i kvartalet. Da er strøm, kommunale gebyrer, renhold, vaktmestertjeneste og brøyting inkludert. Kommunen forutsetter at leieforholdet med fylkeskommunen ivaretas etter salget.

Kommunen hadde en samlet husleieinntekt for bygget på 311 200 kroner i 2017, og en netto driftsinntekt på utleie av bygningsmassen på 99 000 kroner.

Av sakspapirene går det fram at tomtearealet har en verdi på cirka 620 000 kroner dersom en legger til grunn en grunnverdi på 46,41 kroner per kvadratmeter, som tilsvarer indeksregulert grunnverdi som er brukt ved kommunens erverv og salg av tomter. Den sørlige delen av tomta, hvor det nå bygges leiligheter, blir solgt for 46 kroner per kvadratmeter.

Løkken Verk montessoriskole har i dag 120 elever, og forventer et elevtall på 130 elever fra høsten.