NTNU ønsker å bygge en ny flytebrygge i Hopavågen i Agdenes, i tilknytning til virksomheten ved Sletvik feltstasjon.

Formannskapet tar stilling til saken onsdag, og tilrådninga går ut på at det gis dispensasjon for etablering av flytebrygge med tilhørende landgang og fortøyning i Hopavågen. Det forutsettes imidlertid et par vilkår: Det tillates ikke mudring eller fylling i sjø, og flytebrygga må fjernes igjen dersom virksomheten ved feltstasjonen opphører.

Agdenes mottok søknad fra Pir II, på vegne av tiltakshaver NTNU, i februar. NTNU ønsker dispensasjon fra reguleringsplanen for Værnes, Sletvik og Gravvik for reetablering av flytebrygge i Hopavågen, hvor en bygge var plassert tidligere. Hopavågen ligger i ytre Agdenes, og er en våg som forbindes med sjøen gjennom et smalt sund med sterkt tidevann.

Brukes regelmessig

Søknaden begrunnes med at en flytebrygge i Hopavågen er nødvendig for NTNU sin marine aktivitet knyttet til Sletvik feltstasjon, som er under rehabilitering. Området brukes regelmessig og fast til flere kurs, feltarbeid og av forskere. Kartlegging av Hopavågen og det biologiske mangfoldet er prosjekter som pågår, og som vil etableres som overvåking over lang tid. Plassering av flytebrygge i Hopavågen ligger skjermet for vær og vind.

Den nye flytebrygga består av en platting på land, landgang og flytebrygge, og anlegget skal leveres av Kongensvoll Plast AS. Området hvor den er tenkt plassert, er regulert til friluftsområde på land. Følgende gjelder: «Innen områder regulert til friluftsområde er ikke tillatt å oppføre varige eller midlertidige bygninger. Tiltak som er til hinder for områdets bruk som friluftsområde er heller ikke tillatt. Jordloven skal gjelde for områdene».

Anbefaler «ja»

I sakspapirene stiller kommunen seg positiv til at den eldre flytebrygga i området erstattes av en ny og mer funksjonell. Det vises til at Hopavågen er bedre kartlagt med tanke på arter og naturtyper enn de fleste andre området i kommunen, nettopp på grunn av feltkursene som pågår i regi NTNU. Tiltaket ansees ikke å være av vesentlig betydning for naturmangfoldet eller miljøet.