270 campingplasser er omtrent fullbooket, 120 lastebiler er ventet og artistene er klare med både dansebandlåter og country. Det er på Storås det skjer i helga.

Storås dansefestival, med Storåstreffet for store doninger, er godt etablert som et arrangement mange setter pris på. I helga er det åttende året dansefestivalen går av stabelen, sammen med lastebiltreffet som ble startet året etter.

Festivalsjef Gunnar Sørløkk er godt fornøyd med det nivået festivalen ligger på deltakermessig.

- Vi har bygd festivalen stein for stein, og målet er ikke å bli så fryktelig mye større. Vi skal være en trivelig bygdefestival med danseband og country, og higer ikke etter å være den største, sier han.

Bredt spekter

Fredag braker det løst med innsjekking og rigging på campingen, før lastebilene ankommer i konvoi og danseføttene skal få trimmet seg ut i de små timer.

Årets artister er Anne Nørdsti, Dænsebændet, Contiki, Picazzo, Bjørns orkester, Ole Ingvars, Erik Hoel og Vømmølgutan. I tillegg er trubadurene AP'S «Lonely» og Robert Lønsethagen hyret til å spille på området og campingen.

- Vi har et bredt spekter av country og danseband. Vi bruker stort sett norske artister, og har klart å få tak i et bra repertoar. Vi håper dette skal fenge mange. Selv om ikke alle er like glade i danseband, så strekker vi oss også ut mot country. Vi bør klare å nå mange med disse artistene, mener Sørløkk.

Deltakertallet har ligget på 1500 personer fredag og like mange lørdag, altså til sammen 3000 feststemte deltakere på de to kveldene.

Ny uteservering

- Hva er målet i år?

- Vi har nesten solgt ut alle de 270 plassene på campingen, og det er lang flere forhåndssolgte enn i fjor. Vi satser på å holde nivået. Det er mange festivaler på sommeren, så det skal noe til å finne folk til alle arrangementer. Målet vårt er å holde oss på dette nivået. Det skal være trivelig og artig her, slik at folk kommer tilbake år etter år, sier Sørløkk.

Nytt av året er en uterestaurant som ble kjøpt i Molde i vinter, og som nå har fått plass ved siden av danseplatten på Storås.

- Vi kjøpte den da Dockside i Molde skulle rive den. Den er 18 meter lang og seks meter bred, og er inngjerdet, har bar og tak over hodet ved behov. Samtidig har vi også fått tak i wc-brakke med vannklosett til campingen. Tidligere var det bare festivaltoaletter, sier Sørløkk.

For familier

Lørdagen er det familieunderholdning, etter at dette ble prøvd ut med suksess i fjor.

- Vi ønsker å trekke familier med barnebingo, ansiktsmaling, blikkbokskasting, hårstyling og ulike aktiviteter. Det blir konvoi av veteranbiler fra gamle HOB i Meldal og til Storås på lørdagen, og Erik Hoel, den lokale helten vår, spiller på dagtid. Det er artig om hele familiene kan trekkes til området, både for å se på biler og delta på andre ting, sier Sørløkk.

Skjenkeansvarlig Laila Fagerhaug Grefstad og festivalsjef Gunnar Sørløkk venter på det store innrykket. Foto: John J. Storholt