- Vi klarer ikke å drive en festival uten hjelp fra lokalbefolkningen, sier Paal M. Tødaas, frivilligsjef for Orkanger-festivalen Parkliv.

Parkliv er det som tidligere het Strandafestivalen, og som i mange år er blitt arrangert i Vannspeilet. I år er festivalen flyttet til Idrettsparken, og den arrangeres 27.-28. juli.

Signerte viktig avtale

På scenen denne helga står kjente band som DumDum Boys, Madcon, Tre Små Kinesere, Fremmed Rase, Kajander, Hanne Mjøen, Måndag og Anders Jektvik.

- Vi håper og tror det kommer mer publikum i år enn tidligere, i og med at det er flere og større artister. Festivalbudsjettet er økt kraftig, sier Tødaas.

Men: For at festivalen skal fungere, trenger man mange frivillige. Det er snakk om vakthold, billettsalg, opp- og nedrigg av utstyr, og diverse bevertning. I fjor var det blant annet to barer i Vannspeilet. I år blir det fire.

I tillegg er et inngjerdet område i Parken mer uoversiktlig enn Vannspeilet-området; man trenger flere vakter for å passe på.

- Orkanger IF stiller med 50 mann. Men i tillegg trenger vi cirka 100 frivillige. Det eneste kriteriet for å hjelpe til, er at vedkommende er 18 år, sier han.

- Hvor mange har du fått tak i allerede?

- Mellom 30 og 40. De aller fleste av dem ønsker å jobbe på fredag kveld. Så det er størst behov for folk som kan ta i et tak på lørdag, sier Tødaas.

Han poengterer at "lønna" for å hjelpe til er gratis inngang til festivalen på kvelden du ikke jobber (hvis du ikke jobber begge dagene).

- Jeg håper folk melder seg så fort som mulig. Dette gikk veldig bra i fjor, og jeg håper det går fint i år også, sier frivilligsjefen, som fungerer som kontaktperson for de som ønsker å bidra.

Det blir én scene i Idrettsparken. Den skal stå på Bankløkka (sjuerbanen). Festivalområdet blir i grove trekk i området mellom Bankløkka, rødbrua, klubbhuset og Fjøset.

Det er fortsatt Thomas Løseth og Daniel Mandal som står i spissen for denne festivalen.