Orkdalsfjorden er temaet for Orkangerdagene i år, og fjorden og havet er derfor tilstedeværende i flere av bildene som stilles ut i galleri Nr. 66.

Utstillinga i Orkdal kunstforening sine lokaler i Orkdalsveien åpner lørdag, og blir hengende til og med søndag 1. juli. Til sammen 13 kunstnere fra den lokale kunstforeninga deltar med kunstverk i ulike teknikker.

Det er blitt en tradisjon med kunstutstilling under Orkangerdagene, tidligere på Strandheim og nå i lokalene i sentrum.

Aashild Ianke med sine sarte og stemningsfulle uttrykk.

- Vi har med en del bilder relatert til teamet Orkdalsfjorden. Vi har blant annet to bilder fra Vannspeilet, noen fra Orkdalsfjorden og vi har jo dette bildet av sild, sier Liv Anne Kielland, og viser til ett av sine blå bilder som er iøynefallende på årets utstilling.

Midt i folkelivet

Det blir anledning både til å se på og kjøpe kunst, og dem som deltar med kunstverk denne gangen, er: Ellen Marit Heggem, Rolf Grindseth, Eva Marie Flatø, Asle Ingemar Schanke, Aashild Ianke, Marthe Maalø, Liv Anne Kielland, Marit Røli, Kari Haugen Bjørnstad, Kåre Frengstad, Marit Müller, Torgunn Sundli og Liv Tøndel. To av utstillerne er fra Trondheim, og samtlige utstillere er medlemmer i kunstforeninga.

Tradisjonelt er kunstutstillinga godt besøkt under Orkangerdagene, sentralt plassert som den er, midt i gata og folkelivet. Kunstforeninga håper mange tar turen innom også i år.

Variert kunst fra 13 ulike utstillere henger på veggene i lokalet.

- Det bruker å være mye folk i gata. Vi holder åpent noen formiddager og noen ettermiddager, sier Aashild Ianke.

For første gang

Til sammen er 52 bilder stilt ut i galleriet, og i vinduene henger glasskunst av Marthe Maalø og Torgunn Sundli. Utstillinga kan også by på en førstegangsutstiller denne gangen. Det er Rolf Grindseth, som er representert for første gang.

- Kort sagt har vi bilder av mennesker, natur, hus og vann, sier Asle Ingemar Schanke.

Både foto, akryl, akvarell, olje og glasskunst er på plass, så det er vel verdt å legge turen innom.

Glasskunst, her Marthe Maalø sine glassfugler, blir også å finne.

Samtidig henger det også ei utstilling på Orkdal frivilligsentral, hvor kunstforeninga viser fram kunsten sin i hele juni og juli. Det er altså mulighet for å hente kunstnerisk påfyll to ulike steder i gata nå i disse dager.