NILS OVERGAARD (66)

Bor: Kalundborg, Danmark

Jobber med: PHD (Pensjonist Hele Dagen) i teknikk

Nils Overgaard og kona er på tre ukers ferietur i Norge. Målet med turen er å lære seg å slappe av.

– Jeg begynner å lære meg det, men kona - som er ni år yngre - har litt verre for det.

Hva gjør du akkurat nå?

– For tre år siden solgte vi businessen som jeg har drevet siden 1986. Etter dét har vi ikke helt funnet oss helt til rette som pensjonister.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

– Det blir rødt kjøtt; av storfe eller laks. Eventuelt italiensk tapas. Vi skulle egentlig til Italia, men så, fem dager før avreise, kikket vi på værmeldingen og oppdaget at det var meldt elendig vær. Da bestemte vi oss for å reise til Norge i stedet, selv om det er dobbelt så dyrt her som i Danmark. Vet du at én liter melk koster 6 kroner i Danmark?

Hvor drar du helst på ferie?

– Det er Norge. Helt sikkert! Det er på grunn av klimaet og snøgarantien. Det er ekstremt mye snø her, og vi er glade i både langrenn og alpint.

Hva leser du for tida?

– Jeg leser en bok om den tidligere formel 1-sjåføren Jan Magnussen. Han har vært litt av en banditt. Det er show å lese.

Hvorfor bor du der du bor?

– I ferien bor vi på Tråsåvika camping. Vi kikket på fem forskjellige steder, men vi valgte å bo her på grunn av utsikten, at det er ro og fred, og gode fasiliteter.

Hva gjør du på fritida?

– Jeg leker barn hele tiden. Jeg flyr med radiostyrt modellfly. Og så er jeg engasjert i el-fly. Jeg ønsker at den danske regjeringen i større grad skal bidra til å støtte miljøvennlige fly og biler, slik som i Norge. Og så er jeg lisensiert radiomontør.

Din favorittpolitiker?

– Internasjonalt er den mest positive politikeren, Tysklands statsminister, Angela Merkel. Den mest negative er Donald Trump. I Danmark er vår nåværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, dyktig. Han får til ting, til tross for at han er i mindretallsregjering.

Hva opptar deg for tida?

– Jeg er phd. i teknikk. Ikke doktorgrad, men Pensjonist Hele Dagen, som tenker kun på teknikk.

Hvordan holder du deg i form?

– I 2016 ble jeg operert for kreft. Ett år etterpå kom kreften tilbake, og jeg fikk strålebehandling. Nå har jeg akkurat fått vite at jeg er helt sykdomsfri. Det har vært en lang vei tilbake for å komme i form, men jeg har løpt hele livet, både halv- og helmaraton, så jeg er i relativt god form.

Favoritt-turmålet ditt?

– Jeg vet ikke. Det er ikke noe bestemt, og det kan like gjerne være til Norge som til USA.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

– Jeg har alltid drømt om å bli pilot, og var nære ved å ta småflykurs da jeg fikk kreft. Nå har jeg blitt for gammel, og morer meg med modellfly i stedet.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du jobbet med da?

– Jeg er utdannet elektriker. I 1986 kjøpte jeg stedet der jeg utdannet meg. Det var dette stedet vi drev frem til vi solgte det i 2013. Men svaret er det samme som i forrige spørsmål; pilot!

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savnet mest?

– Den muligheten har jeg aldri hatt. Jeg har spurt min kone om hun vil flytte til Norge. Men hun vil ikke på grunn av nærheten til barn og barnebarn. Men jeg kunne godt ha flyttet til Norge.

Burde Nicklas Bendtner blitt tatt ut til VM?

– Nei, det syns jeg ikke. Men peruvianeren som taklet William Kvist burde fått rødt kort; det var med vilje!