Forrige tirsdag ble en av Amfis klesforretninger, Frequent, lagt ned. Eva Solstad hadde da vært daglig leder og deleier i nesten fem år. Slik forklarer hun butikknedleggelsen:

- Vi var tre eiere, og de to andre ønsket å trekke seg ut. Jeg fikk mulighet til å kjøpe dem ut, men jeg har nettopp tatt over gårdsbruk og campingplass, og syntes det ble for risikabelt å gå inn med så mye penger, sier Solstad som syntes det var vemodig å stenge butikken:

- Jeg synes det er kjempetrist å måtte avvikle, ikke minst med tanke på alle de trivelige kundene mine.

Åpen for tilbud

Hun er utdannet agronom, og har i tillegg salgsutdanning og erfaring. Solstad ser ikke bort fra at hun kommer tilbake i butikkbransjen.

- Jeg har jobbet med salg innenfor en rekke virksomheter, og starter gjerne opp igjen med butikk om jeg får muligheten. Så om noen har bruk for et driftig, ung dame til salg eller butikkdrift, er jeg ledig, smiler hun.

Tøff bransje

Forholdene i tekstilbransjen var en av årsakene til at hun ikke tok sjansen på å investere mye penger for å bli eneeier i Frequent.

- Det er tøff bransje, og vi opplever at nettbutikker tar mer og mer over. Jeg har heldigvis ikke merket det så godt på kundene jeg hadde i butikken. De ønsket nemlig råd og veiledning i forhold til hva de passet i, og det får man ikke på nettet. Det er jo det som er artig med å jobbe i butikk; det kommer inn en kunde som ikke vet hva han eller hun skal ha, og så går de ut blide og fornøyde ut igjen etter å ha funnet nye antrekk.

Eva Solstad driver Geita camping og gårdsbruket hun nylig tok over, men er åpen for å starte salgsvirksomhet igjen. Foto: Catharina Morken