Heim

— Vi har dessverre for få forslag.

Det sier prosjektleder for Heim og rådmann i Hemne, Torger Aarvaag om responsen på den tidligere utlyste idékonkurransen om å tegne kommunevåpen for Heim. Kun fem personer har så langt sendt inn forslag.

Det var i mars i år konkurransen ble utlyst. 10 000 kroner er premien til den som kommer opp med vinnerutkastet, og alle kan delta.

Flere krav

Her er noen av hovedreglene for kommunevåpen:

Skal ha to farger; sølv/hvitt eller gull/gult, og én av fargene rød, blå, grønn eller svart.

Skal inneholde ett motiv, men samme motiv kan gjentas flere ganger (for eksempel kan våpenet bestå av én eller flere fiskekroker).

Skal framstilles i rein flattegning uten bruk av perspektiver og skyggelegging.

Skal være så enkelt at det er lett gjenkjennelig også i liten størrelse (for eksempel på en jakka-pin) eller på lang avstand (for eksempel på rådhusveggen).

Skal fylle skjoldflaten godt.

Må ikke krenke rettighetene til andre våpeneiere.

Heim kommune jakter på et symbol som blir typisk for liv og virksomhet i den nye kommunen, eller at det minner om tradisjoner knyttet til natur eller kultur. Det må skape tilhørighet til hele Heim kommune.

— Vær kreativ

Ønsker du å delta i konkurransen tegner du et kommunevåpen så stort som mulig på et A4-ark. Det trenger ikke være fint utformet eller oppfylle heraldiske krav. Det er ideen som er viktig og som skal bli vurdert. Så foreslår du en farge på bunn og motiv – altså totalt to farger.

Fristen for å sende inn bidrag er satt til 31. oktober i år.

— Det er en ønsket frist, men det er ingen krav til når kommunevåpenet skal være ferdig. Det er i teorien mulig at vi ikke har et kommunevåpen klart før etter at reformen har trådt i kraft. Men jeg vil oppfordre flest mulig til å være kreative og sende inn forslag, sier Torger Aarvaag.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Kommunevåpnene til, fra venstre, Hemne, Snillfjord og Halsa i dag. Nå vil de se din idé for hvordan Heims kommunevåpen skal se ut. Foto: Montasje: Sjur Vaage