Gavmilde tiendeklassinger har valgt å støtte både Orkdal- og omegn kreftforening og Sykehusklovnene med midler de selv har samlet inn.

- Dette betyr mye for oss, sier Marie Lovise Eilertsen og Anne Hoff Meland, styrerepresentanter for den lokale kreftforeninga. Onsdag mottok de 6000 kroner fra elever ved Orkanger ungdomsskole, mens Sykehusklovnene fikk 5730 kroner.

Det er tiendeklassinger i valgfaget Innsats for andre ved ungdomsskolen som har samlet inn penger gjennom året, og som valgte og gi disse til to utvalgte veldedige formål.

- Vi er 20 elever i dette valgfaget, og vi har samlet inne penger gjennom loddsalg, å arrangere disko for 5. til 7. klasse og gjennom salg av pizza, vafler og kaker i lunsjen, sier Hedda Kojan Sæther.

God følelse å gi

Elevene fikk inn nesten 13 000 kroner i år, som de altså har fordelt på to gode formål.

- Det føles godt å bidra. Det gir en god følelse. Vi hadde bestemt at vi ville gi noe til veldedighet, sier Ranveig Grødal.

Da elevene diskuterte litt rundt hvem som skulle få penger av dem, kom det forslag om kreftforeninga.

- Vi visste at det var en veldig god sak å gi til, og det er jo fint å gi støtte lokalt også, sier Ranveig.

Jobber lokalt

Orkdal og omegn kreftforening ble startet i 2002, og har arbeidet lokalt hele tida. De har bidratt med penger til videreutdanning for sykepleiere innen kreft, og til møbler og trivselstiltak på kreftavdelinga på Orkdal sjukehus.

- Vi kjøper inn aviser, blader og blomster til stua, og vi har bidratt med kaffetrakter, behandlingsstoler og smertepumper, sier Eilertsen.

Kreftforeninga har også frivillige som er med på servering av frukt og kaffe på kreftavdelinga, sammen men med Orkdal sanitetsforening.

Takknemlige

Kreftforeninga har 180 medlemmer. De er takknemlige for gaven fra elevene, som gir dem mulighet til å fortsette med lokale tiltak som betyr mye.

- Nå er det snakk om innkjøp av mye møbler til stua på avdelinga, og det koster. Vi er derfor takknemlige for gaven, sier Eilertsen.

- Hvor får dere stor sett pengene fra, som dere bidrar med til lokale formål?

- Gaver, minnegaver og gjennom støttemedlemmer, sier Hoff Meland.

Hedda Kojan Sæther (f.v.) og Ranveig Grødal, to av elevene som ga bort penger, sammen med mottakerne Anne Hoff Meland og Marie Lovise Eilertsen i Orkdal og omegn kreftforening. Foto: Ingrid S. Hultgreen