På telefon fra Roma forteller festivalens far, Knut Anders Vestad, at årets Kibnebfestival kanskje er litt slankere enn tidligere, men den er slettes ikke dårligere.

Hjørnesteiner

Til den lille Kibnebfestivalen kommer noen av landets beste og mest spennende musikere. Og selv om festivalen ifølge festivalsjefen er litt slankere, så har den fortsatt de store hjørnesteinene intakt som festivalåpning i Grønningenparken, Vaffelkonsert på helsetunet, konsert i kirka, barneprogram, Fossajazz og stor folkekonsert siste kveld.

Perfekt til åpning

Torsdag 5. juli åpner konserten i Grønningenparken som har vært benyttet til åpninga de to-tre siste årene.

- Grønningenparken har et utrolig fint amfi som egner seg perfekt til åpninga, sier Vestad som lover mange overraskelser denne torsdag ettermiddagen.

Han røper at det nye damekoret i bygda, Kvinns, har tatt over stafettpinnen til Lensvik blandakor som har lagt inn årene denne våren.

Spesielt i kirka

Torsdag kveld er et av festivalens høydepunkt med konsert med Erik Wenberg Jacobsen med band i Lensvik kirke. Bandet består heller ikke av hvem som helst med Sondre Meisfjord (bass), Gunnar Andreas Berg (gitar), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Knut Anders Vestad (orgel). Foruten at Erik Wenberg Jacobsen synger tonesatte tekster av Tor Jonsson, noe han for øvrig gjør veldig bra ifølge Vestad, deltar damekoret Kvinns i første avdeling med ulike låter.

- Det blir også noen salmer der publikum får synge med. Og vi har utfordret Orkangers egen store gitarist, Gunnar Andreas Berg, til å spille noen av sine egne låter som han ga ut med eget band for flere år siden, sier Vestad som er sikker i sin tro om at dette blir en flott konsert.

For ung og gammel

Fredag er det tradisjonelt barneprogram. I år er det lagt til uteområdet i barnehagen i Lensvika som ifølge Knut Anders Vestad har et helt naturlig amfi. Og det blir en fengende konsert med Balkan-musikk framført av Anne Fossen og Jovan Pavlovic som kommer fra Serbia og spiller Balkan-musikk bedre enn noen.

Senere på dagen er det Vaffelkonsert ved Agdenes helsesenter med lokale Gunhild Ingdal som har Erik Bye og Dolly Parton på programmet sammen med musikerkollegaene Ella Marie Runesdatter Wolden og Emil Storløkken Åse.

Vinsuksess

Fredag kveld er vinsmakekurset med Heidi Jaksland Kvernmo, vineksperten fra nabobygda Geitastranda, utsolgt. Her får folk lære om ulike vintyper, ulike smaksteknikker og ikke minst hvordan finne ut hvilken kvalitet det er på vinen.

- I fjor var det utrolig populært med ølsmaking, og det slo også til med vinsmaking. Nå har vi satt opp venteliste, og vurderer å ha kurset en kveld til, forteller Vestad.

På ønskelista

Etter vinsmakekurset kommer nok et høydepunkt med gruppa Come Shine som lenge har stått på ønskelista til Vestad etter at de tidlig på 2000-tallet spilte på festivalen. Siden har de gått fra suksess til suksess, og har i år 20-årsjubileum som de blant annet velger å markere i Lensvik samfunnshus.

- Come Shine har gjort det utrolig stort, og det er skikkelig stilig at de kommer til oss, sier Vestad.

Publikumsvinner

Lørdag er det Fossajazz i Ingdalsfossen som hvert eneste år trekker hundrevis av fornøyde publikummere. Det er ingen grunn til å tro at opplevelsen blir mindre i år med Nils Olav Johansen, som er kjent fra Farmers Market og Transjoik, sammen med musikerne John Pål Inderberg, Håkon Mjåset Johansen og Bjørn Marius Hegge. Nils Olav Johansen har ved flere anledninger spilt i Fossen, men først i år er han frontfigur. Så er han også professor i jazzgitar og ifølge Vestad en utrolig gitarist og joiker. De andre musikerne i bandet er ikke dårligere.

- Bjørn Marius Hegge takket nei til to dagers jobb på Kongsberg Jazz da han heller ville spille her sammen med John Pål Inderberg, forteller Vestad.

Perfekt med Abba

Lørdag, 7. juli, festivalens siste dag, er det Abba-show i Lensvik samfunnshus med tributebandet «Absolute Abba» som i 20 år har hylla det legendariske bandet.

- Abba går aldri av moten. Musikken deres er like fengende nå som da den kom på 70-tallet, sier Vestad som føler seg trygg på at søstrene Ranveig og Mildrid Seljemark sammen med Dag E. Kittilsen, Jon Krogstad, Jarl Ivar Andersen og Thomas Henriksen vil sørge for en perfekt avslutning av den 19. Kibnebfestivalen i jordbærbygda.