Sommersesongen er i gang ved Orkla Industrimuseum, med rutetog på Thamshavnbanen, guidede turer i Gammelgruva og åpnet museum på Løkken Verk.

Siden sankthansaften har sesongen vært i gang for fullt, og nytt av året er kortere turer med Thamshavnbanen mellom Bårdshaug og Fannrem samt mellom Løkken og Svorkmo.

Hver lørdag og søndag er det flere omvisninger i Gammelgruva og rutetog på Thamshavnbanen. Tidligere år har det kun gått tog mellom Løkken Verk og Bårdshaug på rutekjøringa til museet, men i år satser de også på kortere turer mellom Bårdshaug og Fannrem samt mellom Løkken Verk og Svorkmo. Det blir altså mulighet for en togtur også om du ikke vil sitte på hele strekningen.

- Vi har hatt korte turer mellom Løkken Verk og Svorkmo på programmet tidligere også, sier John Arnt Holmen, markedskoordinator ved Orkla Industrimuseum.

Paviljong-omvisning

I fjor prøvde de også noen dager med korte turer mellom Bårdshaug og Fannrem, med noe interesse fra orkdalinger som ville kjøre en kortere tur med Thamshavnbanen.

- Kanskje enda flere ønsker å prøve dette nå som det er et fast tilbud hver lørdag og søndag, sier han.

I begge ender av togreisen, både på Orkanger og Løkken, er det varierte tilbud for både tilreisende og lokale turister. Når toget kommer ned på Bårdshaug stasjon om morgenen, rekker togpassasjerer å være med på omvisning i The Norway building, også kalt Thams-paviljongen, før første tog går opp igjen til Løkken.

- Hvis man vil være lenger på Orkanger er det også en mulighet for å besøke Bårdshaug herregård, både for å få omvisning og en lunsj i hotellets restaurant, Ministeren. For å få omvisning i herregården må dette avtales på forhånd med resepsjonen på hotellet. På lørdager er det og mulighet for å foreta lørdagshandelen ved hjelp av en togtur, sier Holmen.

Gruveomvisning

På Løkken Verk vil de fleste ønske å besøke Gammelgruva og få med seg ei omvisning inne i fjellet. Det er flere omvisninger i helgene som passer inn med togtidene på Thamshavnbanen. I tillegg er utstillingene på informasjonssenteret i Løkken sentrum åpne hele dagen.

På Løkken Verk er det mulig å kjøpe mat både på Bergmannskroa og på Torgkiosken under oppholdet.

Det er spennende å komme inn i Gammelgruva, Norges mest fargerike gruve. Foto: Kajsa Selnes/Orkla Industrimuseum