«Store Barn» har Sturla Fagerli Larsen kalt sin andre singel som er ute disse dager. Samtidig er han aktuell på VG-lista.

Ei uke med camp

Låta ble til etter festivalsommeren 2017 da Sturla var på Slottsfjell hvor han samlet gode minner og inntrykk. Det ble ifølge ham selv ei uke på camp sammen med gode kompiser, bra konserter og bare galimatias.

Slippe alt

Den gode stemninga på festivalen resulterte i låta «Store Barn» som han skrev da han satt på toget hjem fra det som for ham ble en uforglemmelig festivalopplevelse under Slottsfjell 2017.

- Det er en oppfordring til alle om at man av og til bør legge fra seg alle slags kjipe greier, finne dem man er glade i og puste litt med magen, sier Sturla som selv opplevde at ei uke sammen med gode kamerater, god musikk og gode opplevelser resulterte i en ny låt som han altså slipper i disse dager.

Går rette vegen

«Store Barn» er en oppfølger av singelen «Storby» som han slapp i 2017. Dette er altså hans andre singel.

- Det er veldig godt å få komme ut med en låt som jeg har sittet så lenge og tenkt og følt på, sier Sturla.

Mens «Storby» handlet om å flytte fra lille Orkdal til Oslo, handler «Store Barn» om å ta seg fri og glemme kjipe ting for ei uke.

- Den handler om å slippe alle ballaster og tanker en har i hverdagen og unne seg fri noen dager slik at man ikke koker helt bort. Det unner jeg alle å gjøre en gang iblant, sier Sturla som etter at han fikk platekontrakt med Sony og avtale med Artistpartner og Linje 2 booking, føler at det går rette vegen musikalsk.

Egen konsert i Oslo

- Å ha et plateselskap og en artistformidler i ryggen, betyr all verden. Et slikt apparat er så viktig for å kunne blomstre, sier Sturla som i tillegg til å satse hundre prosent som artist, også studerer låtskriving ved høyskolen Westerdal hvor han er i ferd med ta en Bachelor.

Nå gleder han seg til å gjøre flere konserter i løpet av sommeren og høsten, blant annet en egen konsert på Vulkan i Oslo 25. oktober.

- Da er alle orkdalinger velkommen. Jeg lover å ta alle godt imot, sier han.

På VG-lista

Onsdag denne uka er han i Bergen hvor han skal spille på VG-lista sammen med en artist som kaller seg Sjur. Han skal også spille på VG-lista i Trondheim 18. juli.

Han håper det vil gi oppmerksomhet rundt låta «Store Barn».

- Når man slipper ei plate, er vi avhengige av at folk legger låtene i listene sine, men også at budskapet i låta når fram til dem som hører på. På denne måten utvikler vi oss som låtskrivere, sier Sturla som håper at folk tenker over budskapet i låtene hans som han mener er godt gjennomtenkt, og som det ligger mye arbeid i.

Synger på norsk

Sturla synger på norsk

- Jeg er norsk, og ville nok slite med å bygge en karriere på et språk jeg ikke snakker. At jeg synger på trøndersk, var også så spesielt at det var noe av grunnen til avtalen med Sony, sier Sturla som opplever at Sony står rakrygga bak ham.

Og det kan være godt etter både opp- og nedturer siden han gikk ut ved musikklinja på Follo for seks år siden, og valgte å gå hundre inn for musikken.

Vitaminsprøyting

- Det har vært litt av hvert. Jeg satt i tre år og bare produserte, og på slutten begynte jeg å vurdere. At jeg fikk avtalen med Sony, var en veldig fin vitamininnsprøyting, sier Sturla som har erfart at det er viktig å være sammen med folk som ikke tviler.

- Som soloartist er det ikke tid til kompromiss. Du må tenke gjennom alt du må gjøre. Heldigvis har jeg en mor og far som har støttet meg og vært med på kjøret hele vegen, sier Sturla Fagerli Larsen noen timer før han skal på scenen på VG-lista i Bergen.