John Olav Rædergård ved Sport1 på Løkken mener elsykkelen er en fantastisk oppfinnelse.

- Jeg ble overrasket selv første gangen jeg prøvde en elsykkel. Det går så lett å komme seg framover, sier han.

Det har også kundene blir mer og mer oppmerksomme på, for salget av elsykler har økt årlig ved butikken på Løkken Verk i Meldal. Rædergård har et godt utvalg av sykler i kjelleretasjen på butikken, og nå også et par prisklasser av elsykler.

Stort sett voksne

- Hvem er det som kjøper elsykler?

- Det er stort sett voksne folk. Vi selger ganske bra. Vi har noen sett på lager slik at folk kan komme innom for å prøve, men vi skaffe andre størrelser og modeller ut fra ønsker, sier Rædergård.

I fjor ble det solgt over 50 000 elsykler her i landet, så interessen har definitivt gått rett til værs over noen få år. Mens sykkelen tidligere var populær til trening og ga behov for klesskift etter en svett tur, er det nå fler og fler som får øynene opp for elsykkelen som et effektivt transportmiddel.

- Interessen kommer nok litt senere her på landsbygda enn i Oslo, men nå begynner det å ta seg opp her også. Det koster jo en del for en elsykkel, så det er mest voksne folk som kjøper dem, sier Rædergård.

Økt interesse

En elektrisk sykkel (elsykkel) er en tråsykkel med elektrisk hjelpemotor henter energi fra et batteri som typisk er montert i eller på sykkelrammen, og hjelper til når syklisten trår.

- Det går an å sykle herfra til Bjørnli uten å bli sliten. Man velger selv hvor mye motoren skal dra, innenfor tre nivåer. Det er en fantastisk mulighet til å komme seg ut, selv om man ikke lenger er i form til vanlig sykling, sier Rædergård.

Sport1 på Løkken har solgt elsykler i fire år. De selger cirka 20 elsykler i sesongen nå, og opplever at det blir mer og mer spørsmål om disse populære framkomstmidlene fra år til år.

En motivasjon

Rædergård opererer med en prisklasse mellom 13 000 til 25 000 kroner i elsykkelutvalget i butikken.

- Det går an å få dem billigere også, men det anbefaler vi ikke. Vi vil ikke selge noe vi ikke kan gå god for kvaliteten på. Stort sett velger folk den dyreste varianten hos oss, sier han.

Det også mulig å få langt dyrere elsykler, men man må jo vurdere bruken og behovet for rekkevidde blant annet.

- Man får det man betaler for, som med alt annet. Jeg oppfordrer folk til å komme innom for å prøve. Jeg tror mange vil bli overrasket. Det er jo en investering, men for mange en stor motivasjon til å komme seg ut og komme seg oppover bakker de ellers ikke ville greid, sier Rædergård.