Det går framover med byggeprosjektet til Norgeshus Gauldal bygg på den tidligere skoletomta på Løkken. Første bygg er snart tett, og det neste settes opp på sensommeren.

Den sørlige delen av tidligere Meldal ungdomsskole/Løkken barneskole (MuLb) er revet til fordel for leilighetsprosjektet til Norgeshus Gauldal bygg. De skal bygge 20 leiligheter her, mens Løkken Verk montessoriskole har kjøpt den resterende delen av skolebygget, hvor de har tilhold.

Byggetrinn én er å sette opp to av de fem firemannsboligene, og dette er godt i gang.

- Vi har omtrent tett bygg på det første huset. Vi starter snart elementproduksjon på det neste huset, og dette skal monteres i august/september, sier Jostein Flå, daglig leder i Norgeshus Gauldal bygg.

Fire salg

Fire leiligheter er solgt, to i det bygget som tar form på tomta nå, og to i det neste som vil sprette opp på sensommeren.

- Det er disse to byggene, totalt åtte leiligheter, vi setter opp nå i første omgang, med carporter. Deretter må vi se an interessen, og få solgt ut disse, før vi går videre med flere byggetrinn, sier Flå.

Imidlertid er det mange interessenter på lista, og han vet av erfaring at det er lettere å selge noe som står ferdig.

- Har responsen på Løkken svart til forventningene?

- Ja, det har den. Vi hadde vel håpet på noen flere salg før vi satte i gang bygginga, men vi er absolutt optimistiske fortsatt, sier Flå.

Riveerfaring

Etter at byggefirmaet kjøpte tomta av Meldal kommune, ble det avtalt at de selv skulle ta seg av rivinga. Gauldal bygg fikk hjelp av Gaula graveservice AS og Orkdal bygdeservice AS til dette, og det var det største riveprosjektet de noen gang hadde tatt på seg.

- Hvordan ble erfaringene rundt et så stort rivearbeid?

- Det var nytt for oss, og det gikk greit. Det ble veldig mye sortering. Det er ikke som før, da alt kunne hives i en container. Bare papirmølla er jo omfattende, med saneringsplaner og dokumentasjon i etterkant. Men nå har vi gjort det én gang, og ser ikke mørkt på å gjøre det igjen. Nå har vi jo erfaring på området, sier Flå.

Klart neste sommer

Neste sommer skal begge de to byggene i første byggetrinn være innflyttingsklare.

- Vi ferdigstiller dem samtidig, slik at utomhusarbeid og alt kan koordineres, sier han.

Prosjektet er organisert som borettslag. I starten ble det vurdert selveierleiligheter, men de landet på borettslag, da det gjør det lettere for folk å få til finansiering. Det blir 50 prosent innskudd og 50 prosent fellesgjeld, og det er TOBB som administrerer borettslaget.

Arnstein Flå under riving av skolebygget april i år. Foto: Sivert Kvålsvoll