Meldal

Siw Helen Husby Sørmo, mor til Eirin Sørmo som ble alvorlig skadd etter å ha blitt angrepet av en hest lørdag, har publisert følgende takkemelding på sin Facebook-profil:

Må ikke «svartelistes»

«Som de fleste har fått med seg, har Eirin vært i en veldig alvorlig ulykke. Hun er hardt skadd, men ikke fare for livet, men det vil ta lang tid for at hun kommer seg igjen. Men etter forholdene går det greit. Det varmer både Eirin og familien at det er så mange som ringer og sender meldinger, så tusen takk, alle sammen

«Og siden det er mange fra travmiljøet vil jeg benytte, anledningen til å si, at det er ønskelig at Rofstad Odin ikke skal 'svartelistes'. Eirin er fortsatt veldig glad i hesten. Og ta godt imot hest og 'krætsen roinnt' Rofstad Odin når han stiller til start igjen. Både kusk og eier har det tøft i disse dager, men ingen har noe skyld i ulykken. Hilsen Siw, mammaen til Eirin

Fortsatt framgang

— Antall hilsener og tilbakemeldinger har vært overveldende, både til Eirin selv og til oss foreldrene. Takk alle sammen, vi er kjempeglade for at folk bryr seg, sier Siw Helen Husby Sørmo til ST.

Eirin Sørmo har fortsatt framgang i sykesenga på St. Olavs hospital i Trondheim, der hun nok blir liggende lenge. Hun ble lørdag bitt i hals-/nakkeregionen av hingsten Rofstad Odin, som hun har vært oppasser for. Venninna Olea Villa Furre reddet trolig livet til Eirin.

Helt i starten mistet Eirin førligheten i beina og hendene, men har hatt en rask bedring.

— Tirsdag kveld kunne hun røre begge hendene og begge beina. Dette tar selvsagt også legene som et godt tegn, men de kan forståelig nok ikke komme med garantier om tida framover, sier mora.

Eirin takker

Også Eirin har altså mottatt svært mange hilsener, spesielt på Facebook.

— Jeg tror folk forstår at hun ikke har vært i stand til å svare på alle. Men du kan godt overbringe en takk gjennom avisa fra Eirin til alle som har sendt henne meldinger. Vi setter alle pris på den omtanken folk har vist i tida etter ulykka, sier Siw Helen Husby Sørmo.

Få ulykker

Hun advarer nå mot negative holdninger til hest som hobby.

— Hest er en fin hobby, og sammenlignet med andre aktiviteter, er det få ulykker. Men denne ulykka var nok i kategorien én av en million. Personalet på sykehuset har uttalt at de aldri før har vært borti en lignende skade. Men det er selvsagt viktig å ta sine forholdsregler, da det er store og sterke dyr vi har med å gjøre, sier Siw Helen Husby Sørmo.

Bjørn Garberg, som eier Rofstad Odin, har bestemt at hesten skal kastreres.