- Prosessen har ikke vært bra, men jeg vil ikke klandre Orkdal kommune for at det ble slik. Her er alt lagt opp etter giganten Nato, og her har verken Orkanger idrettsforening eller kommunen så my man skulle ha sagt. Da det ble kjent at Nato ønsket å leie så å si hele Orklahallen i 80 dager, fikk både vi i håndballavdelinga og øvrige aktører som bruker hallen en enorm jobb med å legge om terminlister og treningstider. Vi spikret ei terminliste med tanke på at vi ville ha bare en bane tilgjengelig, og resultatet ble mange bortekamper. Andredivisjonslaget er kun satt opp på fire hjemmekamper i høst, som et resultat av Natos varslede beslag på hallen. Nå må vi imidlertid reversere hele greia, noe som også blir en enorm jobb. Vi kan selvsagt ikke flytte tilbake alle bortekampene, da det også vil berøre motstanderlagene. Men vi må reversere det vi kan, ikke minst treningstidene, slik at vi blant annet slipper å trene etter klokka ni om kveldene, sier Togstad.

Forpliktelser

I utgangspunktet ble håndballavdelinga rådet av Nato til å leie haller i nabokommunene for å få kabalen til å gå opp. Togstad er nå glad for at han ikke fulgte det rådet.

- Hadde vi gjort det, ville vi nå ha sittet med økonomiske forpliktelser til nabokommunene. Hadde vi gjort avtaler om leie i andre haller, hadde det ikke bare vært å droppe det og tatt aktiviteten heim. Vi måtte uansett ha betalt, men heldigvis fulgte vi ikke det rådet, sier Togstad.

- Må lære

Togstad er imidlertid glad for at Orklahallen nå blir tilgjengelig for idretten i hele høst.

- Det er selvsagt positivt at hallen blir tilgjengelig for aktivitet, ikke minst med tanke på at vi nå slipper å trene så sent på kveldene. Men som sagt, prosessen har ikke vært god, og det må vi lære av. Avtaler som får store følgekonsekvenser, må avklares mye tidligere enn det som har vært tilfelle her. Det har vært utrolig mye jobb å endre terminlistene, og nå venter like mye jobb med å endre de tilbake. Og tida er knapp, så jeg vet i alle fall hva jeg har å gjøre i ferien, sier Togstad.