- Dette er et tilbud som passer for alle, uansett alder og ferdighetsnivå.

Det sier Steffen Skjuleng, mannen som har brukt bortimot 50 mål av eiendommen sin til å lage en aktivitetspark med ni baner for putball og frisbeegolf. Han har lagt ned et stort stykke arbeid og et ukjent antall kroner i å lage det som kan bli et svært attraktivt aktivitetstilbud i Orkdal.

For interessen for aktivitetsparken hans er allerede stor, og man finner den om man kjører Hemnevegen og tar av til høyre i vestenden av Sika.

Ni baner

Vi møter ham ved gapahuken, der han har laget et grillsted omkranset av trebenker. Rundt oss er det totalt ni baner med gress i plenhøyde, og inne i gapahuken ligger et stort antall frisbeer og baller.

Utstyret ligger klart inne i gapahuken.

Mellom de ni banene vokser gresset vilt - og alt skal brukes som fôr til krøtter. Et stykke unna har han også beiteland, som han har tilbudt til bønder med behov for ekstra fôr til dyra sine.

«Fotballgolf»

Putball er en blanding mellom golf og fotball.

- Man starter i én ende, og så er det om å gjøre å komme i mål på færrest mulig spark. Underveis skal ballen gjennom ulike hinder. De samme banene kan benyttes til frisbeegolfen også, og det er satt opp kurver som man må treffe for å få poeng, forklarer Skjuleng.

Dugnad

Det hele startet for tre - fire år siden. Da hadde Skjuleng og noen kompiser startet opp med putball, og fant etter hvert ut at de skulle prøve å ordne noe selv.

Ballen skal gjennom tunneler og andre «hinder» på vei mot mål. Her forsøker Steffen Skjuleng å få ballen oppi kurva.

- I Trøndelag er det i dag bare to baner, Ler og Inderøy, og det er mange som reiser rundt for å spille, sier Skjuleng som har hatt god hjelp av dugnadsfolk.

- Totalt har det vært rundt 30 som har hjulpet til, mens den harde kjernen har vært på seks - sju. De kommer fra hele kommunen; fra Orkanger til Svorkmo.

Omfattende arbeid

Det har nemlig vært mye arbeid. Jorda er frest opp, og det er sådd i nytt gress. Det er også laga en ny vei fra Hemnevegen og opp til aktivitetsparken.

Skjuleng har brukt store ressurser på å lage vei og parkering fram til aktivitetsparken.

- Her er det bare å ta med seg grillmaten sin og komme. Det er bare å ta kontakt, sier Skjuleng som denne uka vil sette opp ei informasjonstavle om hvordan spillet foregår.

Orklas herrelag

Det er ikke utsikten til rikdom som har fått ham til å ta i bruk eiendommen til putball- og aktivitetspark. Pengene som kommer inn, går stort sett med til å finansiere drivstoffet til plenklipperen.

Og han har allerede hatt en del besøk. I forbindelse med fylkesleiren for 4H tidligere i sommer, kom det en del besøkende derfra, og nylig var Orklas herrelag på besøk for å prøve ut banene.

Artig og sosialt

Hva er det så som driver ham til å legge ned så mye tid og arbeid i forbindelse med aktivitetsparken?

- Først og fremst fordi jeg synes det er veldig artig. Jeg har selv barn, og har sett hvor godt dette passer for alle - fra 7 til 70. Og man trenger ingen spesielle ferdigheter for å holde på med putball. Dessuten er det veldig sosialt.

Kombinasjon

Steffen Skjuleng tror nettopp det at putball favner så bredt, gjør at potensialet er stort.

- Man kan spille både individuelt og som lag. Det passer for alt fra vennegjenger og bedrifter til utdrikkingslag, skoler og idrettslag.

Ved Skjulengs aktivitetspark er det også grillområde og gapahuk, og besøkende kan få en fin helaften med grullmat, bålkos og spill ute på de ni banene.

- Hva er det som er så fascinerende med putball?

- Det er kombinasjonen mellom presisjon, fotball og konkurranse. Det går an å gjøre så mye ut av det. Og ikke minst; det er veldig sosialt. Det er rom for mye tøys og tull når man går sammen med gode venner, sier Skjuleng som ber interesserte ta kontakt med ham, enten på telefon eller via Sika putball og aktivitetsparks facebookside.