Orkangers håndballavdeling sto for en aldri så liten sjokkansettelse da de klarte å kapre den tidligere tunisiske landslagsspilleren Raja Toumi som trener. Ansettelsen ble kjent i slutten av mai, men det er først nå Toumi er på plass på Orkanger for å komme i gang med forberedelsene til neste sesong. Onsdag kveld hadde hun sin tredje trening etter at hun begynte i jobben 1. august. Den tidligere eliteserieprofilen er godt fornøyd med det hun har sett så langt.

- Nå har jeg fått litt tid til å bli kjent med jentene. Jeg ser med en gang at det er mange gode unge spillere på dette laget og at vi har et stort potensial. Hovedmålet blir å jobbe med utviklingen til disse jentene og få dem til å nå potensial sitt, sier hun etter at onsdagens trening er over.

Hvorfor Orkanger?

Toumi har ti sesonger bak seg i eliteserien i Norge for blant andre Nordstrand, Gjerpen og Byåsen. Med sine 230 kamper, 982 mål og syv VM-sluttspill for Tunisia, kan en vel trygt si at det ikke står på erfaringen for 40-åringen som også har tatt den høyeste trenerutdanningen. Men hvordan endte hun på Orkanger?

Orkanger havnet på 8. plass i 2. divisjon i fjor med god klaring til nedrykk.

- Jeg har jo spilt mange sesonger i Norge, trives godt her og har norsk statsborgerskap. Det var agenten min som kom i kontakt med Øyvind (Togstad). Jeg har jobbet som trener i Tunisia, men synes dette hørtes ut som en spennende utfordring, sier Toumi.

- Hva kan du bidra med for å gjøre Orkanger enda bedre?

- Jeg har erfaring etter ti år i Eliteserien, har spilt Champions League, Europacup og andre store mesterskap. Jeg vet hva som skal til for å bli god, forteller Toumi.

Må ha felles målsetting

Toumi skal ikke bare trene 2. divisjonslaget til Orkanger på damesiden. Hun vil også ha hovedtreneransvaret for herrelaget og andrelaget på damesiden. Det er fortsatt tidlig i oppkjøringen, så foreløpig har det ikke blitt satt noen målsettinger for årets sesong.

I tillegg til å trene seniorlagene på dame- og herresiden, vil Toumi få ansvaret for et prosjekt som går på integrering og inkludering.

- Det er viktig at vi lederne setter oss ned og snakker om en målsetting først. Så får vi snakke med spillerne og høre hva de tenker og hvilke ambisjoner vi skal ha. Vi ønsker i hvert fall å ha en klubb i 2. divisjon, sier Toumi.

I fjor havnet Orkanger på en 8. plass i 2. divisjon med god klaring ned til nedrykksplassene.

Integreringsansvar

I tillegg til ansvaret på trenerfronten kommer den tidligere tunisiske landslagsspilleren til å ha ansvaret for et inkluderingsprosjekt i regi av OIF. Dette er et toårig prosjekt som Orkdal kommune er med å finansiere. Toumi snakker flytende arabisk, fransk, engelsk og norsk. Hun tror det blir viktig i arbeidet med integrering og inkludering.

- Jeg jobbet med «fargerik håndball» da jeg var i Byåsen og det lykkes vi bra med. Jeg tror det er stor fordel at jeg snakker flere språk og at det gjør det lettere å kommunisere med foreldre og de unge. Her kan det ofte oppstå misforståelser og det ønsker vi å unngå. Hovedmålet med prosjektet er jo å få med flere i leiken, sier Toumi.

Leder i håndballavdelingen, Øyvind Togstad, sier at integrering og inkludering er viktig og har vært viktig for OIF.

Leder i håndballavdelingen, Øyvind Togstad, sier at OIF tar integrering på alvor og ønsker å få med så mange som mulig.

- Vi ser både viktigheten og nødvendigheten av å ta dette på alvor. Idretten og organisasjonslivet for øvrig er kanskje den beste arenaen, sammen med skolen, for nettopp å lykkes med god integrering og inkludering av både barn og voksne. Vi har alle som målsetting å trives i dette lokalsamfunnet, derfor må alle bidra til å skape gode rammer for denne trivselen, sier Togstad.