Gårdbruker Gunnar Nergård Løseth i Romundstadbygda i Rindal gjorde en merkelig oppdagelse søndag 29. juli: To muttere var fjernet på det ene hjulet på hans nyinnkjøpte rundballepresse. I tillegg var to andre muttere skrudd løs.

- Dette er ikke barnestreker, det er helt sikkert. Mutterne sitter kjempegodt, og du må ha riktig utstyr og stor kraft for å få dem løs, fortalte han til ST tidlig denne uka.

Søndag 29. juli fant en kjenning av rindalingen en mutter på veien inn mot gården. Og ved nærmere øyensyn oppdaget de at fire av totalt seks muttere på det ene hjulet på rundballepressa var borte eller løs.

- Jeg har ikke kjørt med pressa siden 24. juli. Da var alt tilsynelatende normalt. Nå ble det funnet én mutter på veien ned fra gården. Merkelig, sa 65-åring.

I ettertid har han fått fortalt at folk sitter med en oppfatning om at mutterne løsnet og falt av under kjøring. Men dette er ikke riktig!

- Mutteren som ble funnet på søndag, ble funnet på en vei der rundballepressa aldri har kjørt eller har vært brukt, sier han.

Dermed kan det bevises at noen har kastet fra seg mutteren fra landbruksutstyret her, og at det er snakk om sabotasje.

Saken ble aldri anmeldt, og politiet, som har vært på gården på åstedsbefaring, har ikke satt ressurser på saken i ettertid. Det er heller ikke noen som har meldt seg og innrømmet at de står bak sabotasjen, opplyser Surnadal lensmannskontor fredag ettermiddag.

65-åringen har tidligere leid inn entreprenør til å ta seg av grasslåtten. Men 21. juli i år investerte han selv i en brukt Orkel-presse. Tre dager senere presset han ni rundballer lenger ned i bygda, før han parkerte pressa inntil låveveggen utendørs på gården.