JOHN LERNES

Bor: Vågan, Snillfjord

Jobber som: Ordfører i Snillfjord kommune

— Jeg har noe som heter Bekhterevs sykdom. Det gjør at jeg blir krokete og stiv i ryggen. Hvis jeg legger meg ned på magen så greier jeg ikke å se opp og gjennom siktet. Derfor stilte jeg meg på kne, i stedet for å gi opp. Jeg tar ikke resultatet så tungt.

Hva er Bekhterevs sykdom?

— Man er stiv i ryggen, og blir mer og mer krokete, men det er ikke noe som plager meg, altså. Så det går bra.

Hvordan gjorde de andre ordførerne det?

— De andre skjøt jo bra. Noen hadde trent på forhånd, mens andre har militær bakgrunn. Jeg tror de skjønte hva det var som feila meg.

Hva har du gjort i ferien?

— Jeg har snekret på et gammelt hus, skiftet noen vinduer og sånt. Det har vært mer enn varmt nok her, så det har ikke vært behov for noen sydenferie, akkurat.

Hvordan holder du deg i form?

— Jeg driver ikke og løper etter veien, nei. Men jeg holder meg i form med å snekre på noen gamle hus jeg har, og fisker litt på sjøen.

Hva gjør du akkurat nå?

— Akkurat nå er jeg på kommunehuset. Jeg skrev akkurat under reguleringsplanen, som jeg kopierer opp for å sende ut.

Hva står på den politiske agendaen i Snillfjord fremover?

— Det har ikke vært noe politisk aktivitet i sommer, men vi venter reguleringsplaner for endringer i Melvatnet. Og så skal det skje litt på vindkraft, hva som skjer der. Og så er det kommunereformen som nærmer seg; 1. januar 2020. Vi er klare.

Hvorfor bor du der du bor?

— Jeg flytta til Snillfjord i 1972. Jeg bodde nede på Vågan, men så bygde jeg meg nytt hus for 9–10 år siden. Det hadde rett og slett med utsikten å gjøre. Der trives jeg godt.

Hvis du skulle jobbet som noe annet enn ordfører, hva skulle du gjort da?

— Min egentlige jobb er jo regnskapsfører. Og det er jo et greit yrke det. Hadde jeg hatt en annen fysikk, kunne jeg tenkt å holde på med noe innenfor bygg, snekring. Har ikke noe utdanning der, det er mest selvlært, så snapper man jo opp ideer av folk som er utlært.

Noe annet spennende som har skjedd i sommer?

— Jeg har vært med på tvekamp i Farmen. Der gikk det mye likere enn i landsskytterstevnet.

Hvordan gikk det der?

— Hæ? Der vant jeg jo så klart! (latter) Det var forskjellige konkurranser mellom ordførerne i Orkland, men det var bare Oddbjørn Bang (Orkdal kommune) og meg som stilte opp av ordførerne.

Og du vant?

— Det var en ganske uhøytidelig konkurranse. Jeg slo Oddbjørn, så vidt! Hadde Oddbjørn kunne gått på stylter, så hadde han slått meg.

Er du god på stylter?

— Jeg kunne det for tretti år siden, så jeg kom heldigvis på hvordan jeg gjorde det.