Før lørdagens oppgjør under den årlige totokjøringa i Orkdal tråvpark, sto orkdalingen Eik Odin med ni seirer og tre andreplasser på 13 løp i karrieren. Eik Odins jakt på den tiende seieren, skulle fra et vanskelig 12.-spor ikke bli noen enkel oppgave. På en 800-metersbane er det nemlig aldri enkelt hente 20 meter tillegg, samt runde hele feltet.

Men den vakre kaldblodstraveren til Geir Eikli, Bjørn Slupphaug og Karsten Engen skulle nok en gang vise at han er betydelig bedre enn sine konkurrenter i dette grunnlaget. Atle Solhus sendte hesten tidlig avgårde i tredjespor, og ut på oppløpet kunne publikum bare applaudere ekvipasjen inn til karrierens tiende triumf.

- Jeg er veldig imponert over hestens prestasjon. Men jeg håper vi slipper å kjøre mange slike løp. Som favoritter er vi nødt til å kjøre for å vinne, men jeg er ikke veldig glad for å måtte gi ham så tøffe løp, sa Solhus fra seremoniplass etter løpet.

Følelsespreget

I fjor døde mannen som av mange omtales som Orkdal tråvparks far, Hans Petter Kvåle. Til minne om nestoren som har betydd så mye for både lokal, regional og nasjonal trvsport, var det i år innstiftet et helt nytt løp; Hans Petter Iversens minneløp. Til stede for å dele ut pokal og dekken til vinneren av minneløpet, var Hans Petter Kvåles barnebarn, Michael Kvåle, som før løpet ikke la skjul på at han var preget av følelser.

- Jeg er veldig stolt av det «bæssfar» oppnådde, og jeg er både stolt og glad for at han nå har fått sitt eget minneløp, uttalte Kvåle til ST før løpet.

- Dype spor

Og sterke følelser skulle det også bli etter løpet. Løpet ble nemlig vunnet av tjukkeste slekta, nemlig av Harald Kvåles Vill Solen. Hans Petter Kvåle var Haralds onkel, og ikke minst så har Harald og Michael Kvåle vært gode venner gjennom mange år.

- Nå er jeg veldig glad. Jeg er selvsagt glad for å vinne et travløp, men det blir spesielt å vinne nettopp dette løpet på hjemmebane. Hans Petters innsats for å få bygd Orkdal tråvpark var enorm, og det er ingen tvil om at han har satt dype og varige spor etter seg, sa Harald Kvåle fra seremoniplass etter å ha vunnet løpet etter minne om onkelen.

- For å være helt ærlig, så håpet jeg at Harald skulle vinne løpet. Og jeg er veldig glad for at nettopp det skjedde, sier Michael Kvåle til ST etter at Vill Solen har krysset mållinjen først, og man kan ane en liten tåre i øyekroken.

Travkjendis

Med ei totalomsetning på nærmere 2,4 millioner kroner, må årets totokjøring i Orkdal tråvpark kunne sies å være en suksess. Arrangøren Orkdalsregionen trav hadde gjort sine saker bra på forhånd, og arrangementet fløt perfekt fra første til siste løp. Mye av skylda for det, skal løpsleder Ola Slåtsveen ha. Slåtsveen, som er blant landets største travkjendiser og ikke minst blant landets aller beste løpskommentatorer, sørget for å lose det hele solid og smertefritt i havn.

Lokale resultater:

1. løp: 3) BB Messi 1.35,1g, 4) Stjerne Bork 1.36,0g, 5) Jani Lill 1.36,2g

2. løp: 2) KLM Stormborn 1.18,8, 3) My Name Is Prince 1.19,5

3. løp: 4) Gjølmes Spika 1.28,7, 5) Myrviks Amor 1.29,6, 7) Il Oda 1.29,7g

4. løp: 4) Vassli Tuppa 1.34,9, 6) Eos Turbo 1.34,9

5. løp: 3) Kampala 1.18,4, 4) MS Capisce 1.17,8, 7) Crazy VVictor 1.18,1

7. løp: 1) Eik Odin 1.29,2, 3) Lauvås Emma 1.30,6, 4) Vesle Jerva 1.31,5

8. løp: 5) Sindor X 1.28,6, 6) Pave Jerkila 1.29,5, 8) Alsaker Elfax 1.29,9

9. løp: 2) Vesle Orla 1.34,4, 4) Potetgull 1.34,8, 5) Skeie Jerva 1.36,5, 7) Jåra Blessen 1.37,5