Sondre Hansen fikk en skikkelig opptur i Landsskytterstevnet. Den unge hemnværingen kvalifiserte seg nemlig for to finaler. Han gjorde det også bra i begge. Sondre skjøt så bra at han endte opp med en 28. plass på felten og ble nummer 57 i baneskytingen. Det i den yngste klassen hvor det også under dette LS-arrangementet var flere hundre deltakere.

Sondre som fyller 13 år dette året og om noen dager begynner på ungdomsskolen, er en av forholdsvis få ungdomsskyttere i Heim/Hemne skytterlag. De sliter i likhet med en rekke andre skytterlag, med å få unge jenter og gutter til å begynne med skyting. Det er flere som velger håndball og fotball og andre lagidretter. Det til tross for at Heim/Hemne kan friste med godt miljø.

Det kreves mye

Sondre Hansen har en skytterinteressert pappa. Det er nok hovedgrunnen til at han i Stjørdal deltok i sitt tredje landsskytterstevne. Sondre er som jevnaldrende gutter flest interessert i fotballen. Han bruker ifølge det faderlige opphavet mer energi på å løpe etter lærkula enn på skytterbanen. Det synes Bjørn Arve er helt greit. Han legger ikke noe press på skyttertalentet.

- Sondre trener nok for lite skyting til å gjøre seg forhåpninger om å kjempe helt i toppen. Selv om han ut ifra forutsetningene presterte veldig bra i Stjørdal, sa pappa Bjørn Arve etter at sønnen hadde skutt seg til to finaler.

Unggutten fra Kyrksæterøra fikk det også til i finalene. Han mistet ett poeng og fikk anvist 99 poeng der. På felten ble det 11 av 12 mulige treff på han som skal delta i Samlagsmesterskapet førstkommende helg. Det arrangeres i Hemne og det er hans eget lag som er vertskap for gode skyttere i det arrangementet.

Sesongens høydepunkt

- Det er landsskytterstevnet som er sesongens høydepunkt på skytterfronten, sa Sondre som synes det er artig å få bryne seg på de beste i landet. Det sosiale er vel så viktig som det sportslige i landsskytterstevnet som samlet nesten 6000 skyttere. Han regner med at det blir flere LS-arrangementet de neste årene.

Det blir det nok også for pappa Bjørn Arve som har vært en del av det lokale skyttermiljøet i mange år. Han er en habil fjerdeklassing som kan skilte med flere gode plasseringer i LS. Et av høydepunktene var da han sikret seg feltmedaljen på Lesja for tre år siden. Finaleskytingen i 2003 er også et godt minne for en av de mange som er med og gjør stevnet til en stor skytterfest.

nyhets.redaksjonen@avisa-st.no

952 52 255