Går fra bank til bolig

Aasmund Lie forlater bank til fordel for bolig.  Foto: Arkiv

Gjennom Nordbohus skal Salvesen & Thams satse for fullt mot enebolig- og rekkehusmarkedet.  Foto: Privat

Pluss

Salvesen & Thams har vært heleier i Vibo siden nyttår, og nå skilles boligdelen av Vibo ut i et eget selskap - Nordbohus Orkladal.

Landets største

- Vibo er av mange blitt oppfattet som et rent entreprenørselskap, selv om det i realiteten har vært god aktivitet på boligsida. Når vi nå skiller ut boligdelen fra Vibo i selskapet Nordbohus Orkladal, er det blant annet fordi vi ønsker å bli mer synlig på boligsiden. Gjennom å bli mer synlig, samt utvikle nye, attraktive tilbud, se vi et større potensial på boligsiden enn det som tas ut i dag, sier Geir Arne Rao, som er daglig leder i Salvesen & Thams.

Med en eierandel på litt over ti prosent, vil Nordbohus Orkladal være den største aksjonæren i Nordbohus-kjeden nasjonalt.

Blir komplett

Nordbohus Orkladal vil etablere et eget salgskontor sentralt på Orkanger for å komme nærmere kundene. Det er ennå ikke klart hvor dette kontoret vil ligge. Selskapet vil også satse mot boligmarkedet på Nordmøre, blant annet fra Stokkøyan i Rindal.

- Salvesen & Thams vil nå kunne tilby et helhetlig tilbud av tomter, eneboliger og leiligheter for alle kundegrupper i vårt nedslagsfelt, sier Rao.

Slutter som banksjef

Det er Aasmund Lie som er tilsatt for å lede Nordbohus Orkladal. Lie er i dag banksjef i Sparebank 1s kontorer i Orkdal og Skaun.

Lie er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd med familien på Orkanger siden 2007.

- Vi er meget fornøyd med å få Aasmund med på vårt lag. Han har en meget sterk markedsfaglig forståelse, er kundeorientert og har en lokal forankring som er viktig i utviklinga av våre selskaper, sier Rao.

Starter ved nyttår

Lie gleder seg til å starte i den nye jobben, hvor han tiltrer 1. januar 2019.

- Jeg ser fram til å bidra i utviklinga av boligsektoren i en spennende region, sier Aasmund Lie.

- Med partnere som Salvesen & Thams og Vibo er det mulig å få til nye og spennende boligkonsepter ved å jobbe målrettet i markedet.