Bussjåfør frykter liv skal gå tapt: – Jeg sitter bare og venter på at det skal smelle

Marius Helstad (27) er bussjåfør, har vært ansatt i Boreal i tre år, og kjører ofte de tjue tonn tunge regionbussene 310 og 410 mellom Orkanger og Trondheim. Etter at «nye E6» åpnet, frykter han for egen og sine passasjerers sikkerhet.

Det er i avkjøringen til høyre i bildet at det danner seg køer som på verste forplanter seg helt opp til Sandmoen.   Foto: Erik Eikebrokk

Pluss

– Det er verst når vi kommer ned Storlersbakken; i ettermiddagsrushet er det helt kaos. Når man kommer ut av tunnelen så må man nærmest bråbremse hvis man ikke er oppmerksom. Fulle busser kan ha opp til 61 passasjerer. Hva om det kommer en fullasta lastebil rett bak som ikke er like oppmerksom? Det er min største frykt, sier Helstad da han møter avisa Sør-Trøndelag på Klett.