- Vi vil ikke tilbake til stresset i Trondheim

Regnet greide ikke å stoppe folkefesten på Orkanger lørdag.

Aila Nordtvedt Midsund ble fort en mester på rulleskøyter. 

Pluss

I lange perioder pøset det ned over Orkanger sentrum, og det så stygt ut for den planlagte familiefesten på Rømmetunet, der den svært populære leke- og aktivitetsparken allerede er tatt i bruk.

Men arrangøren, Salvesen & Thams eiendom, åpnet dørene i et annet bygg selskapet eier, Remetunet, og dermed ble det innendørsfest i stedet.

Vennebyen

Popkorn, vafler og ikke minst besøk fra den populære barne-tv-serien Vennebyen. For mange av barna var dette like stort som det for andre er å få møte sine fotballhelter. Apa, Ted og Elfie hadde mer enn nok å gjøre med å hilse på ivrige barn - og mange av dem ville ha bilde sammen med heltene sine.

Og da festen flyttet til Trondheim torg, med show fra Fru Fisefin og den ovennevnte trioen, var det masse folk på plass.

Gratis utleie

Salvesen & Thams eiendom hadde med seg en rekke medarrangører, som Tobb, Studio Inspire, Fossline kjøkken, Eiendomsmegler 1, Sparebank1 Midt-Norge og Skattkammeret. Sistnevnte drives av Kirkens bymisjon, og tilbyr gratis utleie av sportsutstyr.

Skattkammeret hadde for anledningen skaffet til veie et stort antall rulleskøyter, men det var de færreste som lot seg friste i plaskregnet.

Dyktig femåring

Men fem år gamle Aila Nordtvedt Misund lot ikke regnet stoppe seg da hun fikk prøve rulleskøyter for aller første gang. Til å begynne med fikk hun god hjelp, men det tok ikke lang tid før jenta mestret rulleskøytene helt på egen hånd, på den asfalterte banen som til vinters skal bli skøytebane.

Ailas mamma, May Wenche Midsund, forteller at familien flyttet til Øyagrenda for to år siden.

Stortrives

-Vi stortrives, og ungene har det kjempebra her. Vi kommer opprinnelig fra Trondheim, men hadde bodd i Ørland kommune noen år da vi fant ut at vi ville flytte nærmere Trondheim igjen, forteller Midsund.

Ailas pappa, Alexander Nordtvedt, arbeider i Trondheim. Familien ville ikke bosette seg i det som var den opprinnelige hjembyen deres.

- Vi ville ikke tilbake til stresset i Trondheim. Her er det mye mer ro, og så er jo boligprisene en del lavere enn i Trondheim, forteller May Wenche.

Det er nettopp slike som familien Midsund/Nordtvedt Salvesen & Thams og Tobb ønsker det blir flere av. Lørdagens arrangement handlet nettopp om å vise kvalitetene Orkdal og Orkanger har å by på, både av aktiviteter og boliger.

- Og til vinters kan dere komme tilbake og låne ordentlige skøyter, skyter Bjørn Krokdal ved Skattkammeret inn.

Dette var nytt for den ferske orkdalingen, og det rause tilbudet til Kirkens bymisjon bidro ikke til å svekke inntrykket av Orkdal som et godt sted å være.