Leder:

«Gulstripeaksjonisten har gått opp løypa og satt tydelige fotavtrykk»

Gulstripeaksjonistene, Helga Hjorthol (t.v.), Juanita Møkkelgård, Solvår Skogen Sæterbø og Tora Vaagan Hofset har virkelig gått opp løypa. 

For alt er mulig, det er gulstripeaksjonistene gode eksempler på

Debatt

I 2016 startet fire driftige damer med bein i nesen en effektiv aksjon som fikk nasjonal oppmerksomhet. Solvår Skogen Sæterbø, Juanita Møkkelgård, Tora Vaagan Hofset og Helga Hjorthol Grønset er de fire damene bak Gulstripeaksjonen. Bakgrunnen for aksjonen var at 26 kilometer av E39 mellom Betna og Stormyra i Heim kommune ikke var bred nok til å kunne få påmalt gulstripe. Med humor og tydelige stemmer, lot ikke aksjonistene verken politikere eller Statens vegvesen få fred, inntil de langt på vei fikk det som de ville.