Tore Bjørseth Berdal fra Snillfjord har hatt en meget oppløftende sesong i langløpsverdenscupen Swix Ski Classics. Hans beste plassering kom i Marcialonga hvor han ble nummer to etter å tapt spurtoppgjøret mot russiske Ilya Chernousov. I tillegg til det har han hatt en rekke topp 10-plasseringer som hadde ført han opp på fjerdeplass i sammendraget i verdenscupen før søndagens 50 kilometer lange renn Jizerská padesátka i Tsjekkia.

Snillfjordingen hadde ikke helt dagen søndag og var ikke med da det ble rykket i front. Morten Eide Pedersen fra BNB ble etter hvert den suverene vinneren på tiden 2,05,27 og var nesten minuttet foran Oskar Kardin på andreplass. Berdal kom til slutt inn på en 27. plass og var nesten åtte minutter bak vinneren.

Før helga var Berdals svakeste plassering denne sesongen, en 13. plass i Sgambeda. Med 27. plassen søndag taper også Berdal terreng i sammenlagtcupen. Han gikk fra 4. plass til en 9. plass i sammendrag og håpet om å stå på podiet sammenlagt kan vise seg å bli langt vanskeligere å innfri nå.

Det gjenstår fire løp i verdenscupen i langløp, deriblant Birkebeineren og Vasaloppet.