Mesterskapet gikk av stabelen onsdag 23. mai ved Svorkmo samfunnshus i Årlivoll krets. 5., 6. og 7.-klassene i Orkdals fem barneskoler var invitert til mesterskapet. Det var forfall fra 5. klasse på Orkanger barneskole, men likevel ble det deltakerrekord med hele 403 elever på startstreken.

- Vi hadde ikke forventet at det ble så mange, men dette ble vel rekord. Det er hyggelig at det er så mange klasser som blir med på dette, sier arrangøransvarlig Arne Grønset.

Fjerde gang

Det er fjerde gangen mesterskapet arrangeres i regi av OIF`s o-avdeling. Årets utgave gikk som tidligere år som gateorientering, hvor løperne kan springe alene eller to og to. OIF stilte med ti funksjonærer. Lærere fra skolene bidrar i tillegg. Også i år var det Gerd Bjørseth fra Gjølme skole som var løypelegger. Værgudene var også på arrangørens side.

- Nå har vi vært veldig heldig med været hver gang vi har arrangert dette og det var vi igjen. Det ser ut som elevene trives. I tillegg får de premie etter at de har fullført. Det setter de pris på, selv om det ikke er den store verdien i premiene, sier Grønset.

Ett år igjen

Nå har skolemesterskapet blitt arrangert på fire av fem skoler i Orkdal kommune. Neste år går det foreløpig siste planlagte skolemesterskapet av stabelen på Evjen skole. Grønset synes det har vært et veldig fint tiltak og håper at det kanskje kan fortsette også etter neste år.

- Vi får nesten diskutere om vi skal fortsette med det etter at vi har vært på Evjen skole. Nå har vi bare hatt gateorientering, så det kunne vært en idé å komme seg litt ut i terrenget. Knyken hadde vært en mulighet, men det krever en del for skolene også som må ha skoleskyss til de forskjellige stedene, sier Grønset.

Håpte på rekruttering

Orienteringssporten er ikke veldig stor i Orkdal og litt av tanken med å sette i gang med skolemesterskap var å prøve å rekruttere flere unge til å holde på med orientering. Så langt har det ikke hatt all verden med effekt, skal vi tro Grønset.

- Vi håper jo at elevene vil delta på løp utenfor skolens regi også. Så langt har det ikke vært så mange, men vi har kanskje ikke vært gode nok til å reklamere for det. På onsdag hadde vi litt fokus på det og fortalte litt om løp som skulle være i de kommende ukene, sier Grønset.

Arrangøransvarlig Arne Grønset er godt fornøyd med at hele 403 elever stilte på skolemesterskap i orientering ved Årlivoll skole. Foto: Arkiv