Agdenes pistolklubb gjorde seg godt bemerket da NM i rifleskyting ble arrangert på Gjøvik nylig. Skytterne fra pistolklubben har gjort seg godt bemerket tidligere. I fjor på samme tid ble Håvard Østgaard verdensmester i Russland i øvelsen standard, hvor det ikke er lov med hjelpemidler på riflen. Da var det kanskje ikke så veldig overraskende at verdensmesteren også ble norgesmester i samme øvelse da NM ble arrangert på Gjøvik 16. juni.

Nesten rent bord

Skytterne fra Agdenes pistolklubb gjorde nærmest rent bord under helgas NM. I tillegg til Østgaards NM-gull i standard ble Tore Fiborg norgesmester i open senior. I den skytterøvelsen er det tillatt med så mange hjelpemidler på riflen som du vil.

Emilie Skårild gjorde det også meget bra og tok med seg hjem sølvmedalje i klassen Open Lady.

I tillegg til dette gjorde også pistolklubben det meget godt i lagøvelsen i standard. Der tok Håvard Østgaard, Kenneth Handberg, Johan Olav Strand og Lars Selven gull, mens andrelaget bestående av Lasse Selven, Mats Selven og Nikolai Johansen stakk av med bronsen.

Skytebane på vent

I tillegg til å gjøre det bra i konkurranser er pistolklubben også i planleggingsfasen med å bygge en ny skytebane i Agdenes, men byggingen av den er satt på vent i øyeblikket.

- Vi fikk i grunnen byggetillatelse fra kommunen, men så kom fylkesmannen på banen og ba om en grundigere konsekvensutredning fordi det skal være en utrydningstruet dyreart i området, forteller nestleder i klubben Lars Selven.

Dermed står det per dags dato litt stille i prosessen.

- Akkurat nå står det litt stille og vi må prøve å finne ut hva som er mulig og hva som ikke er mulig å få til, sier Selven.

Selve banen vil koste mellom 300 000 og 500 000 kroner, så vil et eventuelt klubbhus komme i tillegg.

- Hvor dyrt det blir til slutt avhenger av hvor fint klubbhus vi ønsker. Tanken er at vi skal gjøre en god del på dugnad, sier Selven og legger til at pistolklubben har en 20 års lang kontrakt med grunneieren på stedet.

Emilie Skårild tok NM-sølv i Open Lady. Foto: Arkiv