Etter to løpsdager i Norge, ligger Børsa IL damer på 8. plass i dameklassen.

– Det har vært to fine dager, og vi er fornøyde med det. Fordi vi er strålende fornøyd med å stille et rent damelag fra Børsa, sier Kirsti Øyum-Jakobsen, som løp etapper på onsdag og torsdag.

Laget, som består av tjuesju spreke damer, har et aldersspenn på 40 år. Den yngste, Frida Haugskott er 15 år, mens de minst unge er 55.

– Laget består av både mødre og døtre, og ungt og gammelt. Eller ungt og voksent heter det kanskje. Vi gjør så godt vi kan og løper så fort vi kan, og da er vi fornøyde.

Tradisjon

Det har etter hvert blitt tradisjon for damelaget å stille på startstreken i den over ti mil lange stafetten mellom Trondheim og Östersund.

– Å være bare damer er litt stas. Børsa er jo ikke en sånn kjempestor plass, men vi har jo et rikt aktivitetesnivå, og etter hvert et ganske stort friidrettsmiljø. Da er det flott at vi som damer kan bidra med å stille et eget lag.

Veksling i Leirådal, mellom Kirsti Øyum-Jakobsen og Nina Tørset. Foto: Privat

Ikke misforstå, det er flere løpende herrer fra Børsa og Skaun også, men de blir, ifølge Øyum-Jakobsen, hyret inn til andre lag.

Da lagene ankom Sandvika på torsdag ettermiddag, var det på 8. plass i dameklassen, drøyt 56 minutter bak lederlaget Namdal løpeklubb.

– Vi har ikke satt oss noe plasseringsmål, eller å komme dit og dit. Vi som er med er aktive mosjonister, og vi liker å holde oss i form, og så blir det et fellesskap der vi samles. Deltagelsen setter en spiss på mosjonslivet vårt.

LIVE: Følg tredje dag av St. Olavsloppet her

Superdamer

Det må over tjue damer til for å få løpskabalen, med etapper i både Sverige og Trondheim, over fire dager, til å gå opp.

– Det er noen som tar ut litt feriedager for å få det til å gå opp. Det er jo litt som skal klaffe. Jeg måtte ta ut to feriedager for å få løpt de to første etappene, men det er en fin måte å bruke ferien på.

– Også er det jo noen som rekker å løpe før de skal på ettermiddagsvakt og nattevakt og sånn. Så det er masse superdamer. Stort sett bare superdamer, egentlig.

Maja Tøndel Hammer før start i Trondheim. Foto: Privat

Før dag 3

Mange lag fra avisa Sør-Trøndelags nedslagsfelt hevder seg i konkurransen. Rindal beholder 2. plassen, bak Namdal løpeklubb. Avstanden opp er nå i underkant av 11 minutter.

Kyrksæterøra, Rindal og Svorkmo ligger på henholdsvis 12., 13. og 14. plass midtveis i løpet.

IL Nor var ett av lagene som klatret mest på sammenlagtlista på dag to, fra 40. til 25. plass.

På dag 3, på fredag, skal lagene løpe 61,9 kilometer, fordelt på ti etapper, mellom Sandvika og Åre.

Nina Tørset på tur opp Øksnesbakkene. Foto: Privat

Stillingen totalt, utvalgte lag:

1. Namdal løpeklubb 1, 9:35:272. Rindal IL 1, 9:46:1012. Kyrksæterøra IL, 10:45:3213. Rindal IL 2, 10:49:4414. Svorkmo NOI, 10:50:3625. IL Nor, 11:33:1673. Ytre Geitastrand langsprengarlag; 13:08:2483. Rindal IL 3, 13:21:56103. Kyrksæterøra IL 2, 13:42:06117. Børsa IL damer, 14:04:05 (nummer 8 i dameklassen)121. Kyrksæterøra IL 3, 14:09:35