Orkla Tine Fotballskole åpnet for påmelding i sommer og har nesten fylt opp alle plassene til den populære fotballskolen. Årets fotballskole er den 15. i rekken og som vanlig stiller Orklas junior- og seniorspillere som instruktører.

Fotballskolen arrangeres i år helga 1. og 2. september i Idrettsparken på Orkanger.

Orkla Tine Fotballskole er åpen for jenter og gutter mellom 9 og 12 år (født i 2006-2007-2008-2009) og det vil som vanlig bli egne jentegrupper og en egen keeperskole.

Flere jenter enn gutter

Det er vanlig at det er flere gutter enn jenter på fotballskolene rundt om i landet, men på Orkla FKs fotballskole er det omvendt. Så langt er 75 prosent av de påmeldte jenter.

- Det er jo helt fantastisk. I fjor lå vi på rundt 50–50 når det gjelder påmelding for gutter og jenter, men i år har det tatt helt av. Vi vet i grunnen ikke helt hva årsaken er, men det er jo veldig fint med tanke på det jenteløftet forbundet har gått inn for. Så vi må gjøre dette så attraktivt og interessant som mulig for de jentene som nå skal delta på fotballskolen, sier Ustad.

- Har dere gjort dere noen tanker hvorfor akkurat denne fotballskolen er så attraktiv blant jentene?

- Det er jo helt likt opplegg for jenter og gutter, så det er vanskelig å finne en årsak. Det kan jo ha noe med barnekullene å gjøre og at for eksempel guttene har vært med på fotballskoler og turneringer tidligere denne sommeren, sier Ustad.

Tak på 100 deltakere

Cupen har et tak på 100 deltakere og nå er det bare noen få plasser igjen. Det er ikke uvanlig for denne fotballskolen.

- Tradisjonelt så har vi hatt venteliste på denne cupen og det kan hende vi ender opp med i år også. Det er bare noen få ledige plasser igjen, så vi oppfordrer folk til å melde seg på nå om de har ønske om å bli med, sier Ustad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255