Over 200 barn skal i aksjon neste uke

Neste uke går Småtrolluka av stabelen for 35. gang.

Sportslig leder for Småtrolluka, Yngve Bakken, mener Rindal er et perfekt sted for en slik type aktivitetsuke. 

Sport

Mandag 8. juli starter en ny utgave av den populære Småtrolluka i Rindal. Barn i alderen seks til 16 år får et fullspekket program fra morgen til kveld helt frem til fredag.

- Vi har vel godt over 200 påmeldte nå, så vi har flere i år enn i fjor. Rekorden er vel på godt og vel 250, men der er ikke vi og vi ønsker heller ikke å ha så mange, sier Yngve Bakken som er sportslig leder for arrangementet.

Deltakerne blir delt inn i åtte forskjellige grupper etter alder og kjønn. I den yngste deltakergruppen er gutter og jenter sammen. I tillegg er det som vanlig lagt opp til Småtrolluka pluss for de som vil ha det lille ekstra. Den gruppa blir trent av tidligere kvinnelandslagssjef Eli Landsem.

Nytt tilbud

I årets utgave prøver småtrolluka seg på et nytt tilbud. Småtrolluka er jo tradisjonelt en fotballskole, men arrangøren har gått mer bort fra det begrepet og anser seg mer som en aktivitsskole. Derfor er det etablert et tilbud som heter småtrolluka mix.

- I denne gruppa er det ingen fotball, men mange andre forskjellige aktiviteter som blant annet klatring, skyting, ridning og golf med mye mer, forklarer Bakken.

En turdag

Småtrolluka er ikke bare fotball for de som er med på fotballgruppene. Det er satt av en dag som går til tur. Turdagen vil bli gjennomført i turstinettet rundt Igltjønna hvor deltakerne blir delt opp i grupper og skal orientere seg i terrenget ved å løse forskjellige oppgaver.

- I tillegg til dette så har vi jo Mesternes Mester hver dag på dagtid hvor deltakerne konkurrerer i forskjellige øvelser. På kveldstid er det også lagt opp til mange forskjellige aktiviteter som fotballgolf, kino, diskotek med mer. Rindal sentrum er jo som skapt for slike aktiviteter. Her er alt samlet på ett sted og deltakerne kan trygt ferdes mellom de forskjellige aktivitetene, sier Bakken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255