Imponerte stort

Hevdet seg mot landets beste juniorer

Flere lokale løpere hevdet seg helt i toppen under helgas norgescuprenn.

Frida Haugskott fra Buvik IL fikk en strålende start på årets norgescup som ble arrangert på Lygna skisenter i helga.  Foto: Eli Solvik

Sport

Denne helga gikk årets første norgescuprenn i langrenn av stabelen på Lygna skisenter på Hadeland. I løpet av fredag, lørdag og søndag ble det arrangert både distanserenn i fristil og klassisk, samt en NM sprint for juniorer. Flere hundre av landets beste skiløpere sto på startstreken og flere av våre lokale løpere presterte resultater helt i norgestoppen.

Kjemper i sammenlagtstoppen

Frida Haugskott, fra Buvik IL, har hatt en meget solid start på årets sesong, men det var i helga hun virkelig skulle få visst hvordan hun ligger an sammenliknet med landets beste løpere i hennes alder. Buvikjenta skuffet ikke. På fredagens fem kilometer gikk hun inn til en 6. plass.

På den påfølgende sprinten lørdag gikk det enda bedre. Hun var nummer to på prologen og gikk seirende ut av både kvartfinalen og semifinalen. I finalen ble hun til slutt nummer fire i 18-årsklassen.

På søndag hadde hun fortsatt krefter igjen og gikk inn til nok en sterk 6. plass. Det av totalt nærmere 100 startende i hennes klasse.

Resultatene gjør at Haugskott ligger på fjerdeplass sammenlagt i Norgescupen i sin klasse etter de tre første rennene.

Frida Haugskott fra Buvik IL var suveren i 18-årsklassen og vant med nesten to minutter.  Foto: Eli Solvik

Bakken i toppen

Også rindalsløperen Mali Eidnes Bakken har hatt en strålende start på denne sesongen. I helga. På fredagens fem kilometer gikk hun inn til en sterk 9. plass og det var ikke mer enn drøye 40 sekunder opp til vinneren.

Mali Eidnes Bakken leverte også toppresultater under norgescupen i helga.  Foto: Eli Solvik

På sprinten lørdag gikk Rindalingen inn til en 20. plass i prologen. I kvartfinalen ble hun nummer og var akkurat ikke blant lucky losers som tok seg til semifinalen. Men det holdt likevel til en 14. plass.

På søndagens 7,5 kilometer var hun ikke med å kjempet helt i toppen, men tok likevel mange norgescuppoeng med sin 20. plass.

Råsterk Wulff

En annen Buvikløper som går fort om dagen er Siver Tjelle Wulff. På åpningsdistansen fredag, gikk han inn til en 6. plass, bare halvminuttet bak vinneren.

Etter tre solide løp ligger Sivert Tjelle Wulff fra Buvik IL på 7. plass sammenlagt i norgescupen etter tre renn.  Foto: privat

Wulff tok seg også videre fra prologen, men røk ut i kvartfinalen. Det holdt likevel til en 16. plass.

Søndag leverte han nok et godt distanserenn og ble til slutt nummer elleve. Han var knappe minuttet bak vinneren som teller i overkant 150 startende. Wulff har fått en god start på norgescupen i 18-årsklassen og ligger på en 7. plass totalt etter at tre av totalt 10 renn er unnagjort.