Ut i kvartfinalen

Sport

Fredag formiddag var det duket for sprintprolog under NM på Konnerud. I kvinnenes prolog var det ingen lokale på startstreken, men i herrenes prolog var det seks lokale løpere som sto på startlisten.

Totalt var det hele 130 løpere som startet i prologen.

En av de som gjorde sakene sine meget godt var Gjermund Løfald fra Rindal IL. Han gikk i mål på en 16. plass da han kom i mål og ble til slutt nummer 21, drøye fem sekunder bak prologvinner Sindre Bjørnstad Skar.

- Han gjør en glimrende prolog og viser bare at det kommer mange sterke løpere utover i startfeltet, utbrøt kommentatorene da han krysset mållinjen.

Dermed tar rindalingen seg videre til kvartfinalene som går senere i dag. Han var den eneste av de lokale som klarte å ta seg videre.

Jo Svinsås fra Rindal ble nummer 64, mens Håkon Myrmo fra Rennebu ble nummer 69, Johan Tøndel Hammer fra Børsa IL ble nummer 105, Brynjar Kvernstad fra Kyrksæterøra IL ble nummer 117 og Jon Vegard Grut fra IL Nor ble nummer 124.

Det sa imidlertid stopp i kvartfinalen for Løfald som ikke klarte å henge med i den siste bakken da en trio fikk en luke. Han ble til slutt sist i heatet og nummer 27 totalt.