Pave Sola skinte igjen

Pave Sola kan fort komme til å skinne både til våren, sommeren og til langt utpå høsten.

Guro Mogset kusket Pave Sola inn til nok en overlegen seier.  Foto: Silje Theodorsen

Her tar Tanja Line seg forbi ledende Racer Coin i varmblodsløpet. 

Tiger Tinn kontrollerer inn til seier fra tet. 

Atle Solhus kusket Heim-traveren Øyans Storm inn til seier i dagens fjerde løp.. 

Grytting Ida var tilbake i vinnerform lørdag. 

Sport

Lørdag ble årets andre lokalkjøring i Orkdal tråvpark avholdt. Aller mest spenning var det knyttet til om noen kunne røre Pave Sola i treårsløpet for kaldblodshester. Pave Sola, som eies og trenes av John Mogset fra Storås, imponerte nemlig voldsomt til seier da Børsa & Skaun traverlag arrangerte kjøring i januar.

- Mer å kjøre med

Denne gangen møtte den talentfulle hoppa langt flere hester enn sist, deriblant Ola Stormyr-duoen Storm Guten og Storm Odin, som begge leverte sterke mønstringsløp i fjor. Men da løpet var i gang, viste det seg raskt at Pave Sola var i en egen klasse også denne gangen. Med matfar Johns datter, Guro Mogset, i sulkyen, danset treårshoppa unna til overlegen seier, nærmere 40 meter foran nestehest, Storm Odin.

- Hun har ørene fulle av bomull og hun går bare og klipper i ørene uten å skjønne all verden. Jeg mener bestemt at det skal være en god del mer å kjøre med, sier John Mogset om hoppa som yngstedattera Kristin trener.

To fra Vasslia

Nok en gang ble det en flott travdag for familien Larsen/Kristoffersen fra Vasslia i Orkland. Først sendte mor og datter Janne Kristoffersen Larsen og Kine Kristoffersen ut Tanja Line i dagens andre løp, noe som endte med solid seier på kilometertida 1.22,4.

Og dermed kunne ikke Jannes ektemann, Robert Larsen, være noe dårligere. I dagens tredje løp selte han ut vallaken Tiger Tinn, som svarte med å vinne med sikker margin ned til andrehesten, Go Brage.

Heim(e)seier

Dagens fjerde beløp ble i ordets rette forstand en heimeseier. Per Arne Eggan er nemlig oppvokst på Blåsmo, et par steinkast unna travbanen, men bor nå sammen med Toril Myklebust på Heim i Heim kommune. Sammen eier og trener paret Øyans Storm, som virket løpssugen etter å hatt jøpspause siden september. Øyans Storm klinket til med en sterk seier foran Rennebu-hoppa Tverdals Megalopp, som levde opp til navnet sitt ved å slå på en galopp underveis.

Tilbake i form

Dagens siste løp fikk en noe overraskende vinner i form av Linda Ofstads Grytting Ida. Hoppa, som innledet karrieren strålende med fem seirer og to andreplasser i fjor vinter, leverte ikke all verden siste halvdel av fjorårssesongen. Lørdag var hun imidlertid tilbake i godt, gammelt slag, da hun holdt sterke hester som Frøyspik JR og Theodor bak seg i mål.

Resultater:

1. løp: 1) Pave Sola 1.44,9, 2) Storm Odin 1.48,2

2. løp: 1) Tanja Line 1.22,4, 2) Racer Coin 1.22,6, 3) Big Dancer KB 1.24,4, 4) Carillo IV 1.27,4, 5) Mim's Little Diva 1.32,3g

3. løp: 1) Tiger Tinn 1.41,6, 2) Go Brage 1.43,0g, 3) Svartemaja 1.43,5, 4) Hellinrappa 1.43,3g, 5) Prins Fredrik 1.46,4g

4. løp: 1) Øyans Storm 1.35,6, 2) Tverdals Megalopp 1.35,7

6. løp: 1) Grytting Ida 1.32,4, 2) Frøyspik JR 1.34,0g, 3) Theodor 1.33,2g