Stortap for KIL/Hemne

Det gikk ikke KIL/Hemne sin vei under søndagens fotballkamp i Harstad. Resultatet ble 6-1 i favør hjemmelaget, Medkila IL. 

Sara Hoftun Bjerksæter scoret det eneste målet for KIL/Hemne da de spilte borte mot Medkila. (Her fra tidligere kamp.)  Foto: John Marvin Myrhaug

Standaren ble satt da de scoret etter tre minutter, men vi ble også snylt for et soleklart straffespark etter min mening.

Robert Hundstad
Sport

- Det var en merkelig fotballkamp. Medkila scoret på alle mulighetene sine, og standaren ble satt da det første målet kom etter tre minutter, forteller treneren Robert Hundstad.

Dødelig effektive

Kampen førte også med seg et rødt kort til Dina Hellebust Hegerberg, og det mener Hundstad at var ufortjent.

- I beste fall så var det gult kort. Vi får bare håpe at det blir slettet, for det var ufortjent, sier han.

- Hva skjedde?

- Jeg vil heller gi ros for den hendelsen. Vi var i et fantastisk returløp, der damene gikk inn med en helhjertet innsats. I tillegg scoret Medkila mål på frisparket som kom etterpå.

Treneren forteller også at Medkila var dødelig effektive under kampen, og har en klar formening om hvorfor resultatet ble som det ble.

- Standaren ble satt da de scoret etter tre minutter, men vi ble også snylt for et soleklart straffespark etter min mening. Medkila er dødelig effektive, og da vi er litt rufsete med ballen, gir det dem flere muligheter, sier han.

Trener Robert Hundstad er godt fornøyd med spillernes innsats, og mener det beste er å legge kampen bak seg.   Foto: Arkiv


Flere muligheter

Til tross for at laget fra Hemne var én mindre på banen, klarte Sara Hoftun Bjærksæter å få inn et mål 12 minutter før kampslutt. Hundstad forteller at det eneste de må gjøre fremover, er å forberede seg til neste kamp.

- Det viktigste vi kan gjøre nå er å stå sammen, og glemme denne kampen. Nå må vi forberede oss til søndag og kampen mot Hønefoss, der vi skal spille på hjemmebane.

- Hvilke endringer skal dere gjøre?

- Vi har en god stall, så det vil komme endringer. Vi har mange gode spillere på benken som kan ut på banen, sier han.

Etter å ha spilt to kamper i 1. divisjon, er det for tidlig å si noe om hvordan sesongen vil bli videre, men Hundstad har troen.

- Vi skal klare å holde oss i divisjonen, men da må vi gjøre det som kreves. Det er bare å legge de to første kampene bak seg, for vi har mange flere muligheter og et godt lag.

Kampfakta

Fotball

1. divisjon kvinner

Harstad stadion 19. juli

Medkila-KIL/Hemne 6-1 (3-0)

Mål: 1-0 Medkila (4. min) 2-0: Medkila (34. min) 3-0: Medkila (38. min) 4-0: Medkila (62. min) 5-0: Medkila (65. min) 5-1: Sara Hoftun Bjerksæter (78. min) 6-1: Medkila (90. min)

KIL/Hemne: Jenny Østerås, Ingrid Borgen, Mari Borgen, Ingrid Hoftun Bjerksæter, Tiril Olsen (Sandra Johansen 38. min), Ane Kristine Eggen, Maren Volden Snekvik, Dorte Pelabon, Dina Hellebust Hegerberg, Andrea Sivertsen Broholm, Sara Hoftun Bjerksæter

Gule kort: Ane Kristine Eggen og Maren Volden Snekvik + ett til Medkila

Røde kort: Dina Hellebust Hegerberg (59. min)

Dommer: Michael Wikestad Pedersen, IF Kilkameratene.

Stjernebørs:

*** Sara Hoftun Bjerksæter

** Maren Volden Snekvik

* Andrea Sivertsen Broholm

LES OGSÅ: Tapet i sesongpremieren er nå tilbakelagt