Orkdal IL var så heldige og få tildelt «Spenning i sikte» i år. I tillegg kommer en pengesum til idrettslaget øremerket rekrutteringsarbeid.

«Spenning i sikte» er en omreisende skiskytterarena i miniatyrformat der barn og unge får anledning til både å prøve, og til å bli bedre kjent med skiskyting.

Målet med turneen er å inspirere kommende generasjoner til å bli en del av den norske skiskytterfamilien. Opplegget er organisert av Norges Skiskytterforbund med verdensmester og olympisk mester Tora Berger i spissen.

Treningsøkt

Fredag ettermiddag 23. juni ankommer Berger og co. Knyken i Orkdal. Da vil det foregå aktiviteter utover kvelden, blant annet foredrag om skyting, info om siste nytt fra skiskytterforbundet, treningsøkt, skyteøkt og smørekurs for foreldre.

Hovedmålgruppa på treningsøkta er fra 13–15 år, men selvfølgelig er det mulig for andre å delta også

- «Spenning i sikte» er et arrangement klubbene søker på. Knyken og OIL var så heldige og få tildelt arrangementet i år. Våre naboer i nord, Skaun IL, hadde det i fjor. Sammen med arrangementet kommer en pengesum til idrettslaget øremerket rekrutteringsarbeid, forteller Morten Slupphaug, leder i skiskytteravdelinga i Orkdal IL.

Smøretraileren kommer

På lørdag deltar samme turné på byfesten (Orkangerdagene) på Orkanger. Her kommer også smøretraileren som blir plassert i Orkanger sentrum, og det er aktiviteter for barn tilknyttet dette.

Målet er å profilere skiskyttersporten samt rekruttere nye utøvere blant barn og unge.

- Det kommer vanligvis en skiskytterstjerne (i tillegg til Tora), men vi vet ennå ikke hvem det blir, sier Slupphaug til ST og legger til: – Alle skiskyttervenner er hjertelig velkommen til Knyken på fredag ettermiddag, og til et besøk på byfesten på lørdag som er i samarbeid med Orkangerdagene og Orkanger sentrumsforening.

Gratis

Lørdagens aktiviteter er gratis for alle som ønsker å delta. Barna som kommer får utdelt et aktivitetskort der de forskjellige aktivitetene står, når aktivitetene er gjort får de et kryss og når aktivitetsløypa er gjennomført får barna en premie.

- Dette blir gøy, og en fin anledning for distriktets barn og unge til å se og oppleve skiskyting, samt god reklame for Knyken og OIL, sier Slupphaug.

Youngstarsamling

Aktiviteten er allerede stor i sommeranlegget i Knyken. Sist helg var det det en såkalt Youngstarsamling for 15- og 16 åringer. Det er en samling i regi av kretsen, der de trente og bodde i Knyken.

- Det var samlet opp mot 50 skiskyttere her. Fra Orkdal IL deltok Maria Landrø Monsen, Amanda Lynum, Iver Slupphaug, Arnt Johan Tungen, Ørjan Nergård, Thomas Venn Fagerli og Emil Kastås Asbøll. I tillegg kom det skiskyttere fra Tingvoll og opp til Snåsa. Alle hadde et utmerket opphold med strålende forpleining av Knykengjengen, som ordnet med overnatting og mat, forteller Slupphaug.

I tillegg var det «et lass» med hoppere fra Sør-Fron i anlegget til Knyken sist helga. Det var totalt opp mot 80 mann som bodde og spiste i regionalanlegget i Orkdal.

Disse unge skiskytterne deltok sist helg i ei Youngstarsamling i Knyken. Mange av dem kommer nok igjen på fredag, da det er «Spenning i sikte» i anlegget. Foto: Orkdal IL