Etter å ha kjørt over Russland med utrolige 34-17 ventet Nederland i semifinalen fredag kveld. Norge åpnet glimrende og hadde nesten avgjort kampen etter ti minutter. Da ledet Norge hele 8-1. Den ledelsen tok de godt vare på og seieren var aldri truet.

Skauningen Kari Aalvik Grimsbø kom inn i andre omgang og spilte i likhet med keeperkollega Katrine Lunde, en strålende kamp. Keeperduoen har den høyeste redningsprosenten av alle keeperne i hele VM.

Grimsbø reddet til slutt 32 prosent av skuddene som kom mot henne i andre omgang og Norge vant komfortabelt 32-23.

VM-sensasjon Kari Brattset har lokale aner fra Rennebu og vaks opp på Kjøra i Orkdal i barndommen. 26-åringen har tatt VM med storm og er klar for sin første finale i sitt aller første mesterskap!

Grimsbø på sin side, har vært med en stund og er klar for sin 11. finale. I sine foreløpige ti finaler, har hun og Norge bare tapt en!

VM 2017: ?????

VM-sensasjon Kari Brattset med lokale aner til Rennebu er klar for sin aller første finale med Norge. Hun har storspilt i forsvar og på strek for Norge. Foto: Christine Olsson/TT, TT NYHETSBYRÅN