- Vi bestemte oss for aldri å gi opp og fikk uttelling for det, sier firemålscorer Anne Ree.

Volda/Ørsta ledet gjennom hele første omgang med to til fem mål. Skulle serielederen bli for sterk likevel?

Det sto 11-14 til pause. Det var fortjent nok. Meldal var glimtvis på høyde, men veldig ujevne i prestasjonene. Vi så alt fra flotte kontringsmål til avblåsninger for skritt.

Volda/Ørsta scoret også først i andre omgang. Meldal så ikke ut til å ha fått de rette instruksene i pausen. Det var fortsatt mange personlige feil, forsvaret åpnet seg ofte som den berømte låvedøra og det lå fortsatt en nervøsitet utenpå spillerne.

Jubelscener

Men så. Jevnt og trutt spredte denne overbevisningen seg; dette skal vi greie. For da Volda/Ørsta fikk sitt syttende mål, skjedde forvandlingen. Meldal stengte døra helt bak og fosset i angrep. Gang på gang. Det sto plutselig uavgjort igjen på tavla. Og på 18-17 tok Meldal ledelsen for første gang i kampen .

Parallelt med oppsvingen utpå banen, steg også stemningen på tribunen. Meldal beholdt trykket og ledelsen. Til slutt sto det 25-21. Og det ble et slags vorspiel på jubelscenene vi skulle bli vitne til i Stockholm seinere på ettermiddagen.

Meldal er nå på tredjeplass med 19 poeng, det samme som nettopp Volda/Ørsta. Aksla er ett poeng foran, og har i tillegg én kamp til gode.