Flere lokale friidrettsutøvere var i aksjon under årets Veidekkeleker som gikk av stabelen på Lillehammer 22. – 25. juni. Lekene, som for øvrig ble arrangert for 40. gang, samler årlig unge utøvere fra store deler av landet til konkurranse. Det konkurreres i klasser fra 10 år og opp til seniorer på Stampesletta friidrettsstadion.

Seier

På 1 500 meter i 14-årsklassen for jenter, imponerte Mali Eidnes Bakken fra Rindal IL stort. Med tiden 4,54,58 var hun et lite hav av tid foran neste deltaker på lista og tok en velfortjent gullmedalje.

- Det var et svært godt løp på Lillehammer, sier far Nils Bakken, som legger til at neste løp for Malis vedkommende blir deltakelse i St. Olavsloppet som starter 28. juni.

Målbevisst

- Jeg har bestandig som mål å vinne når jeg deltar i konkurranser, sa Mali i et intervju med avisa Sør-Trøndelag i fjor høst.

I samme intervjuet fortalte hun for øvrig at hun i starten løp mange runder rundt husene i Rindal mens mamma var tidtaker. Hun poengterte også at hun var aktiv både i fotball og ski, i tillegg til løpingen. 14-åringen er dedikert til idretten, og setter opp sitt eget treningsprogram.

Allsidig talent

En annen lokal deltaker som også havnet på pallplass var Frida Haugskott (15) fra Børsa IL. Den unge Buvikjenta tok bronsemedalje i sin klasse, også på 1 500 meter, med tiden 4,59,35. Også hun med solid margin til neste utøver på resultatlista.

Den allsidige utøveren, som vant sin klasse i vinterens ST-cup på ski, er også en utmerket orienteringsløper. Det er tydelig at de gode resultatene på ski har gitt et godt grunnlag for å gjøre det godt under løpsøvelser på sommerstid.

Lillesøster Sigrid Haugskott deltok på 200 meter under lekene på Lillehammer. Med tiden 33,13 i 12-årsklassen havnet hun på en fin 12. plass.

Seniorer

På guttesiden var det to lokale deltakere. Joakim Sødal fra Kyrksæterøra IL og Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa IL hadde tatt turen sørover og gjorde gode prestasjoner på 1 500 meter. Med tiden 4,00,29 kapret Sødal 5.plassen i seniorklassen, mens Gagnås ble klokket inn på 4,12,13 og ble med det nummer 9. Sødal var førøvrig snaue 10 sekunder bak vinnertiden til Even Brøndbo Dahl fra FIK Orion.

Alt i alt er det bare å konstatere at det står godt til med nivået på mellomdistansene både på gutt- og jentesiden i distriktet. Arrangøren stilte i år for øvrig med flunkende nytt banedekke, noe som gjorde at forholdene for løpsdeltakerne var svært gode.

steinar.larsen@avisa-st.no

Sommersesongen har startet bra for Frida Haugskott. Foto: Ola Marius Rise