Byåsen-spiller Kristin Venn fra Skaun var en av fem debutanter da de norske håndballjentene slo Frankrike i en privatlandskamp torsdag kveld.

23-åringen overtok plassen på venstrekanten etter at Camilla Herrem forlot Byåsen - og nå fikk hun sjansen på landslaget i Herrems fravær. Kristin fikk landslagssjefens tillit i hele andre omgang, og kvitterte blant annet med to flotte mål fra vingen.

Med fem debutanter på det norske laget var det knyttet stor spenning til Norges spill, særlig med tanke på forsvaret. Men til tross for at Frankrike skapte litt spenning mot tampen av kampen, klarte de norske jentene å dra i land seieren med 24-21. Med blant andre Kristins to mål som et viktig bidrag.

I forkant av torsdagens kamp har Kristin og resten av håndballjentene vært påtreningsleir i Portugal, før de reiste heim til norge og to privatlandskamper mot Frankrike. På lørdag er det ny kamp mot Frankrike, og Kristin Venn får en ny sjanse til vise at hun kan gi Camilla Herrem og Sanna Solberg kamp om plassen på venstrekanten.

Byåsen-vingen sørger for øvrig for å opprettholde «Skaun-kvoten» på kvinnelandslaget i håndball, fordi målvakt og skauning Kari Aalvik Grimsbø før tida er under reabilitering og opptrening etter en kneoperasjon. Grimsbø fikk en smell i kneet i semifinalen i Champions League i mai, og sier til VG at hun spilte finalen på «adrenalin og voltaren». De ga som kjent seier til Kari og Györ.

En liten kuriositet kanskje, men det kan se ut som om Skaun har sikret seg plass på laget også framover. For i slutten av juni er Kristin Loraas Eriksson (16) fra Buvika reserve når U-jentene (LK00) har samling i Oslo og Ungarn.