Kvinns kviner til med Agdenes-tur

Ni damer i Agdenes startet i 2018 vokalgruppa Kvinns. Nå skal de holde en konsert i hver av de tre kirkene i Agdenes.

Åse Tharaldsen Fosstvedt (f.v), Natalie Sterten Ullestad, Marit Vik, Marit Johanne Selbekk, Marit Sæther Strøm, Lene Sterten Berg, Gerdine Selbekk, Stine Svanem og Mari Bækkedal. 

Agdenes

Agdenes


På repertoaret står det kjente og ukjente sanger, men felles for de alle er at de skal markere inngangen til den mørkeste tiden på året.

– Konsertene heter " Når nettene blir lengre", og sangene folk får høre på konsertene skal gi et positivt "kick", glede og ro, forteller en av medlemmene i vokalgruppen, Åse Tharaldsen Fosstvedt.

Hun forteller at det både er lokale sanger og sanger skrevet av kjente artister som Kari Bremnes og Klovner i kamp.

– Konsertene skal holdes i kirkene i Agdenes, men sangene vil ikke være i sjangeren kirkemusikk, men sanger som passer i mørketiden.

Lyst til å synge

Ideen til vokalgruppen kom etter at et av medlemmene rett og slett hadde lyst til å synge.

– Hun skrev på Facebook at hun hadde lyst til å synge og spurte om noen kunne tenke seg å danne en vokalgruppe, forteller Fosstvedt.

Nå er de ni damer, som synger sammen i vokalgruppen "Kvinns" ledet av Marit Johanne Selbekk, som også er en av sangerne.

Øving

De har ikke faste øvingsdager, men planlegger tre øvinger i gangen.

– Vi er småbarnsforeldre, så vi planlegger etter hvert. Det blir øvinger på kveldene, og noen ganger øvinger i helgene.

Til disse konsertene har vokalgruppen øvd siden i sommer.

– Vi hadde repertoaret klart før sommerferien, og så begynte vi å øve i sommer.

Konsert

Fosstvedt forteller at de ikke forventer å fylle kirkene, men at de med denne konserten ønsker å markere sin tilhørighet til Agdenes.

– Vi blir snart del av en storkommune, og vi vil med dette vise at vi setter pris på Agdenes. Dette er en slags Agdenes-tur for oss.

Konsertene går av stabelen i Ingdalen kirke fredag 15. november, i Agdenes kirke lørdag 16. november og søndag 17. november i Lensvik kirke.

tone.gullaksen@avisa-st.no

95127062