I lang tid har én adresse i Osphaugen i Børsa vært en gjenganger når det er meldt om festbråk. Fellesnevneren er bilkjøring, høy musikk, tilsig av andre festlystne og generell støy på kveld- og nattestid, hovedsakelig i helgene og høytider.

Bråket kulminerte natt til 3. juledag. Deltakerne på privatfesten i boligen tok hevn etter at en nabo hadde varslet politiet om festbråk.

Nyttårsraketter ble rettet mot varslerens bolig, og minst én av rakettene skal ha truffet husveggen. Både voksne og flere barn var i boligen da fyrverkeriet haglet rundt dem.

Og i påska var det på’n igjen. Utover kvelden på påskeaften kom det flere meldinger om festbråk fra én bestemt adresse i boligfeltet.

– Politiet ankom stedet klokka 23.40. I løpet av en halvtime ble huset til en mann sent i 20-åra tømt for festdeltakere. Patruljen var i området fram til klokka 02 for å påse at de ikke kom tilbake, forteller Skaun-lensmann Tor Kristian Haugan.

Men klokka 22.50 kvelden etter, på 1. påskedag, kom det ny melding om festbråk i det samme huset.

– Politiet skal da ha vært i kontakt med huseieren uten at jeg vet med sikkerhet at de var på stedet, sier Haugan.

Han forteller at naboer i området er plaget med fest fra flere boliger i boligfeltet og ikke kun én adresse, selv om det som skjedde i påska var hos samme mann.

– Festene går litt over styr, og det er hovedsakelig folk i 20-årsalderen og oppover det er snakk om, sier lensmannen.

– Vi har en jobb å gjøre her. Vi må få bukt med problemet, sa Thomas Staffved Skaun lensmannskontor 11. januar i år, etter julefesten som gikk fullstendig over styr.

Han understreket samtidig at politiet har vært i kontakt med huseieren flere ganger, etter klager fra naboer på «alle kanter». Men ingenting ser ut til å hjelpe.